25 mai 2017 | 14:00

DJI Spark este cea mai mică și mai ieftină dronă a companiei

ACTUALITATE
DJI Spark este cea mai mică și mai ieftină dronă a companiei

DJI Spark ar putea fi singura dronă DJI destinată celor care nu se pricep foarte bine la manipularea unei creații zburătoare, dar își doresc o dronă de selfie-uri.

Cei de la DJI au devenit sinonimi cu drone de top ce reușesc să te impresioneze printr-o performanță video incredibilă. Până de curând însă, acele tehnologii avansate și abilități de captură erau dedicate doar videografilor cu buzunare adânci. Cu noua dronă lansată în urmă cu câteva zile, același producător intră pe un segment mainstream, dedicat amatorilor de experimente, mai mult decât videografilor profesioniști. 

DJI Spark este cea mai mică și mai ieftină dronă DJI. În acest context, -te-ai fi așteptat un set stufos de compromisuri cu scopul menținerii prețului entry level. În practică, nu este deloc așa. Noua creație este descrisă ca fiind ușor de folosit și distractiv de pilotat. Mai mult decât atât, aceasta este prima dronă a companiei ce suportă controlul prin gesturi. Asta înseamnă că îți poți lăsa controllerul acasă, dacă vrei doar să imortalizezi câteva selfie-uri de la înălțime. Nu contează dacă ai pilotat sau nu vreodată o dronă, ar trebui să te poți descurca. Nu lipsește nici posibilitatea interacțiunii folosind un smartphone sau un controller dedicat, dacă îți dorești un grad sporit de precizie.

Modul Gesturi se activează implicit când lansezi drona din mână. Prin Palm Control, câteva gesturi simple sunt suficiente pentru a direcționa drona într-o direcție sau alta. Un selfie este tot la un salut distanță. Faptul că are doar 300 de grame este un alt bonus greu neglijabil. În funcție de preferință, ai posibilitatea să achiziționezi noua dronă în culorile Alpine White, Sky Blue, Meadow Green, Lava Red și Sunrise Yellow.

DJI Spark suportă și realizarea unei capturi video pe un traseu predeterminat cu abilitatea de a urmări un obiectiv. Acest mod de lucru este intitulat QuickShot Intelligent Flight Mode. Prinde o viteză maximă de 50 de kilometri la oră, are un senzor CMOS de 1/2.3 inci și poate realiza selfie-uri cu o rezoluție maximă de 12 megapixeli sau clipuri video Full HD 1080p. Autonomia este de 16 minute, dar măcar ai confortul psihologic că poate fi încărcată de la USB. Prețul de achiziție este de 500 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele