15 feb. 2017 | 15:56

Cum dezactivezi pornirea automată a clipurilor cu sunet pe Facebook

ACTUALITATE
Cum dezactivezi pornirea automată a clipurilor cu sunet pe Facebook

Videourile de pe Facebook vor deveni mai greu de trecut cu vederea, ca urmare a deciziei companiei de a introduce o actualizare a aplicației, prin care clipurile vor fi redate în mod automat cu sunet. Așadar, în acest articol îți arătăm cum poți dezactiva pornirea automată a clipurilor cu sunet pe Facebook. 

După cum v-am anunțat într-o știre postată de curând, aflăm de pe pagina oficială a companiei că Facebook a început implementarea la scară largă a redării clipurilor cu sunet în mod automat. În mod obișnuit, când navigați prin conținutul Facebook, clipurile întâlnite sunt redate în mod silențios. Aparent toate aceste bucurii vor lua sfârșit în cel mai scurt timp cu putință. Totuși, există o modalitate de a dezactiva pornirea automată a clipurilor cu sunet pe Facebook.

Compania are de gând ca pe baza unei noi actualizări să stârnească un adevărat spectacol odată cu fiecare navigare prin conținutul afișat pe pagină. Dacă ai neșansa să te afli într-o ședință și să întâlnești în calea vizualizării postărilor prietenilor tăi vreun clip video, va fi tare greu să nu te dai de gol în fața șefilor.

Din cauza stresului pe care acestă implementare a celor de la Facebook îl va cauza, ne-am propus să vă aducem la cunoștință modalitatea prin care puteți dezactiva opțiunea redării automate cu sunet, cu ajutorul lifehacker.com.

Cum dezactivezi pornirea automată a clipurilor cu sunet pe Facebook pe iOS

Dacă deții un iPhone sau iPad, și nu vrei să ai de a face cu această actualizare a celor de la Facebook, poți începe prin a deschide aplicația și a te loga cu profilul și parola pe care le deții. După ce realizezi acest pas, dă click pe simbolul format din trei linii, care se află în josul ecranului, în partea dreaptă, pe bara de notificări.

Odată ce ai meniul deschis, tot ceea ce trebuie să faci este să intri în Setări>Setările Profilului> Sunete, iar aici ai posibilitatea de a dezactiva opțiunea „Videourile din News Feed încep cu sunet”.

Dacă nu poți găsi această opțiune în meniul Facebook, cel mai probabil ești unul dintre norocoșii la care nu a ajuns încă actualizarea.

Cum dezactivezi pornirea automată a clipurilor cu sunet pe Facebook pe Android

Dacă deții un smartphone cu Android și nu ești cel mai mare fan al ideii pe care cei de la Facebook vor să o implementeze, îți oferim posibilitatea de a dezactiva opțiunea în trei pași simpli.

În primul rând, trebuie să intri în profilul pe care îl deții și să accesezi simbolul format din trei linii orizontale (unii îl aseamănă cu un hamburger, așa că ne-am gândit că această descriere îți poate fi mai de folos) care se află în partea de sus a ecranului, pe bara de notificări.


Odată deschis meniul, trebuie să navigați cu degetul pe mobil prin conținutul afișat și să identificați în listă „Setările aplicațiilor”. Acum, tot ceea ce trebuie să faceți este să dezactivați opțiunea „Videourile din News Feed încep cu sunet”.

Dacă nu poți găsi această setare, cei de la Facebook nu ți-au actualizat încă setările și mai ai de așteptat puțin timp până când vei avea șansa de a dezactiva opțiunea.