08 feb. 2017 | 14:56

De acum, poți chema un Uber direct din Google Maps și în România

ACTUALITATE
De acum, poți chema un Uber direct din Google Maps și în România

Uber a extins funcționalitatea de chemare a unui automobil prin intermediul Google Maps acum aproximativ o lună, iar funcția debutează și în România.

Uber vrea să faciliteze cât mai mult posibilitatea de comandă pentru unul din automobilele înregistrate în sistem, astfel că de acum nu mai ai nevoie de aplicația dedicată instalată pe smartphone.

Dacă ești din București, Cluj, Brașov sau Timișoara (momentan), tot ceea ce trebuie să faci este să faci update aplicației Google Maps, astfel încât să ai ultima versiune. Apoi, ceea ce ai de făcut este să intri în aplicație și să alegi un traseu de urmat, pornind de la locul de plecare și stabilind o destinație. După ce Google Maps îți arată traseul recomandat și alternativele, îți va arăta și ce metode de transport poți folosi până acolo. Pe lângă mersul pe jos, automobilul personal și transportul în comun, apare acum și alternativa Uber.

Astfel, poți apăsa pe varianta Uber și vei fi întâmpinat de opțiunile pe care le-ai găsi și în aplicație. Trebuie doar să mai selectezi tipul de Uber pe care îl dorești, iar apoi vei putea lansa comanda, fără să-ți faci un cont în aplicația dedicată.

De asemenea, din Google Maps vei putea vedea estimarea de preț pentru cursă, dar și poziția șoferului în timp ce acesta merge spre tine. Poți plăti cu cardul atașat deja contului de Uber, sau cu cel atașat contului de Google, dacă nu ai un cont în aplicația de transport.

În plus, dacă nu ai deja un cont în aplicație, poți beneficia de o reducere de 15 lei atunci când efectuezi prima dată o cursă cu Uber. Spre deosebire de varianta clasică a promoției, de data aceasta nu ai nevoie de un cod special.