25 ian. 2017 | 07:43

CyanogenMod a murit, trăiască LineageOS

ACTUALITATE
CyanogenMod a murit, trăiască LineageOS

Eforturile CyanogenMod de a-și monetiza versiunile modificate de Android au eșuat, iar urmașul acelor eforturi este LineageOS, un nou proiect gratuit.

Este probabil să fi auzit de foarte mult timp de CyanogenMod, dar se pare că tranziția acelui produs de la o comunitate de dezvoltatatori online la o companie ce încearcă să devină profitabilă nu a funcționat. Au existat câțiva producători care au cumpărat CyanogenMod pentru propriile telefoane, precum OnePlus, dar prea multe lucruri au mers în direcția greșită pentru ca inițiativa să fie una pe termen lung.

După ce 2016 a fost un an distructiv pentru Cyanogen Inc., context în care dezvoltarea de noi versiuni de Android a fost pusă în standby, se pare că aceeași comunitate de dezvoltatori pasionați și-a găsit un nou proiect. Creat tot pentru binele utilizatorilor de Android, acesta poartă numele LineageOS. În continuare vom vorbi de o soluție stabilă și facilă prin care să vă puteți instala noi versiuni de Android, fără să mai așteptați după producătorul telefonului.

Pentru a vă descărca prima variantă publică de LineageOS, puteți folosi acest link. Pe lângă detalii referitoare la noul proiect și la legătura sa cu fostul CyanogenMod, de pe acea pagină veți putea descărca versiuni actualizate de Android 7.1 Nougat pentur Nexus 5X, Nexus 6P, OnePlus One, Nextbit Robin și alte câteva terminale de top de Samsung, Motorola sau Xiaomi. Până și evoluția versiunilor se va păsta de la Cyanogen, prima iterație de LineageOS fiind 14.1.

În mare parte, dacă v-ați instalat de curând ultima variantă de CyanogenMod și acum ați trecut la LineageOS, schimbările vor fi în cea mai mare parte de ordin estetic. Numele de LineageOS va fi vizibil în diverse colțuri ale interfeței, veți vedea un nou logo precum cel din imaginea de mai sus, plus alte câteva modificări sub capotă. În final, proiectul ce a rezultat acum câțiva ani dintr-o comunitate de dezvoltatori pasionați continuă, iar asta este cel mai important.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele