16 oct. 2017 | 07:00

Cum scanezi un document pe iPhone fără aplicații suplimentare în iOS 11 [VIDEO]

VIDEO ACTUALITATE

Dacă ți-ai dorit vreodată să știi cum scanezi un document pe iPhone, odată cu iOS 11, întregul proces a devenit semnificativ mai facil.

[related]

Am detaliat în numeroase circumstanțe că iOS 11 vine la pachet cu numeroase schimbări de interfață și îmbunătățiri de funcționalitate. Noul firmware nu se comportă foarte bine pe iDevice-urile vechi, dar vine la pachet cu o serie de particularități care îți fac viața mai ușoară.

Printre noutățile introduse de Apple odată cu iOS 11 se numără posibilitatea de a scana un document și de a-l transforma în PDF în câțiva pași simpli. Acest proces a fost din totdeauna posibil pe un iDevice, dar până acum ai avut nevoie de o aplicație terță. Între timp, întregul proces a ajuns să fie incorporat gratuit în aplicația nativă de notițe.

Dacă vrei să știi cum scanezi un document pe iPhone, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să intri la Notițe sau Notes și să creezi o notiță nouă. Eventual, poți edita o notiță existentă, opțiunile disponibile sunt identice în ambele cazuri. Apasă pe noul buton + din bara de deasupra tastaturii virtuale. Dintre funcțiile disponibile evidențiate mai sus trebuie să alegi Scanați documente. Imediat ți se va cere acordul ca Notițe să-ți accceseze camera. Confirmă și scanează una sau mai multe pagini dintr-un document. Poți scana și articole online dacă îți dorești.

end Cum scanezi un document pe iPhone fără aplicații suplimentare în iOS 11

Scannerul nativ de pe iPhone va încerca să-ți încadreze automat conținutul pe care ți-l dorești scanat, dar poți modifica acest detaliu trăgând de cele patru colțuri rotunde de pe ecran. La final, apasă pe ”Păstrați scanarea” dacă ești mulțumit de rezultate. Apasă pe ”Salvați” în dreapta jos dacă nu vrei să mai scanezi și alte pagini suplimentare. Imediat, ar trebui să-ți vezi pagina sau paginile din documente în Notițe.

Dacă atingi o pagină scanată din Notes sau Notițe, îți sunt afișate o varietate stufoasă de opțiuni. De acolo poți schimba coloritul documentul sau îl poți transforma într-un fișier monocrom. Cel mai relevant este însă că poți exporta un document din Notițe în format PDF. Apasă în dreapta sus și, dintre opțiunile disponibile, optează pentru Creați un PDF. Imediat îl vei putea expedia prin Email, îl vei putea deschide în Acrobat Reader sau îl vei putea edita fără nici un fel de probleme. În tot acest timp, documentul original va rămâne în notițe.

[readmore]

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele