09 aug. 2017 | 12:36

Cum pui Gmail pe pauză, ca să te concentrezi pe altceva

TUTORIALE
Cum pui Gmail pe pauză, ca să te concentrezi pe altceva

Gmail este cel mai popular serviciu de email și include o serie stufoasă de opțiuni utile. Nu este însă foarte simplu, dacă îți dorești să știi cum pui Gmail pe pauză.

Folosesc Gmail de când a apărut, încă din perioada în care se afla în beta și nu puteai să te înscrii decât pe bază de invitație. Între timp, Gmail a devenit unul dintre cele mai utilizate servicii online create de Google după motorul de căutare omonim. Este folosit la nivel global atât de companii, cât și de către internauți obișnuiți, datorită nivelului de securitate și opțiunilor utile.

Deși am detaliat într-o serie de tutoriale o mare parte dintre opțiunile puse la dispoziție de Gmail, mai există câteva funcții care lipsesc. Aici intră în ecuație Boomerang, o extensie de Chrome care, printre altele, îți oferă soluția, dacă te-ai decis să înveți cum pui Gmail pe pauză. Inițial, Boomerang îți oferea opțiunea să programezi expedierea unor mail-uri, dar acum, aduce beneficii importante utilizatorilor de Gmail.

Boomerang Gmail

Cum pui Gmail pe pauză și la ce te ajută

Într-o perioadă în care cea mai mare parte a activității multora dintre noi se desfășoară în fața calculatorului, am devenit experți la procrastinare. Asta înseamnă că suntem surprinzător de eficienți la a da scroll pe Facebook și a citi niște emailuri cu super oferte când ar trebui să ne ocupăm de un proiect important pentru muncă sau școală. Nu ajută nici că acum poți primi o notificare pentru fiecare email primit, indiferent cât este de important.

Pornind de la acest scenariu, cel puțin când vine vorba de Gmail, am găsit o soluție prin care poți obține câteva ore sau câteva zile de liniște, depinde de tine. În teorie, acest mecanism are câteva elemente în comun cu răspunsurile automate expediate atunci când pleci în concediu. În practică, se reflectă în mult mai multe opțiuni și se pretează mai ales pentru două-trei ore de liniște când o activitate importantă la birou.

Pauza se dezactivează automat după un timp predefinit și, în câteva minute, vei primi toate mesajele din orele sau zilele în care a fost activată.

Primul pas este să instalezi Boomerang din Chrome WebStore. Dacă folosești alt browser, aceeași extensie este disponibilă pentru Firefox, Safari și Opera. Având în vedere că se ancorează în funcționalitatea Gmail destul de profund, are nevoie de acces la contul tău Google. Imediat după instalare sau după ce ai apăsat pe unul dintre butoanele noi din interfața browserului, ți se va cere acordul în această direcție. Confirmă că ești de acord printr-un click pe adresa ta de email. S-ar putea să fii nevoit să-ți tastezi din nou parola de Gmail. Nu ai de ce să-ți faci griji.boomerang-pause

Cum personalizezi pauza de Gmail

Primul lucru evident când intri pe Gmail după instalarea Boomerang este un buton nou Pause albastru. Acesta se integrează foarte bine cu interfața Gmail și, după ce ai apăsat pe el, ai pus pe pauză recepția de emailuri până când te-ai răzgândit. La final, poți apăsa din nou pe același buton. Aceasta este însă soluția radicală. În realitate, experiența utilizării respectivului buton poate fi personalizată la maxim.

De fapt, la prima apăsare pe Pause, întâmpini o fereastră nouă cu majoritatea funcțiilor dezactivate. Poți apăsa din nou pe Pause pentru începerea unei pauze de la distragerile de pe email. Alternativ, poți începe să bifezi activarea unui răspuns pe care să-l primească toți cei care îți scriu cât timp ai Gmail pe pauză – Turn on Auto-Responder. În colțul din stânga jos, poți bate în cuie durata pauzei în ore, zile, săptămâni sau până la o anumită dată și oră – Unpause automatically.

La mijlocul coloanei din stânga, din punctul meu de vedere, este cea mai importantă bifă – Delivery Exceptions. Aici, chiar și după ce ai pus Gmail pe pauză, poți alege ca anumite mesaje să fie în continuare livrate în inbox și să fii notificat în legătură cu ele. Poți tasta adrese de email separate de virgulă de la care vei primi întotdeauna mesaje. Poți introduce un domeniu web dacă vrei să te asiguri că vei fi notificat în permanență dacă îți scrie cineva de la muncă – @playtech.ro. Din nou, mai multe domenii pot fi introduse și separate de virgulă.

În ultimă instantă, poți opta ca mesajele care conțin un anumit cuvânt în subiect să fie primite. Acolo poți tasta urgent, important sau orice altceva. Ultima funcție din partea stânga este intitulată Bring messages into Inbox on a schedule. Aceea se referă la definirea unui program foarte clar, de ore fixe, la care să-ți fie livrate mesaje noi. Astfel, poți evita recepționarea emailurilor în afara orelor de muncă. Indiferent de opțiunile alese, trebuie să apeși din nou pe Pause la final pentru ca acestea să intre în vigoare. Mecanismul este cât se poate de clar, dacă ești un pic atent la explicații.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele