27 aug. 2017 | 08:32

Cum personalizezi ceasul la Android de pe ecranul principal [VIDEO]

TUTORIALE
Cum personalizezi ceasul la Android de pe ecranul principal [VIDEO]

Ar fi bine să știi cum personalizezi ceasul la Android, dacă te-ai plictisit de soluțiile native care ți-au venit preinstalate pe telefon.

Fiecare smartphone cu Android vine la pachet cu o serie stufoasă de opțiuni de personalizare. De cele mai multe ori, posesorii de terminale cu platforma celor de la Google se laudă cu respectivele particularități în fața utilizatorilor de iPhone. Pe de altă parte, producători precum Samsung, LG, HTC și nu numai limitează un pic posibilitățile de editare a interfeței sau te forțează să apelezi la diferite artificii.

[related]

Ceasul de pe ecranul principal de la Android reprezintă un detaliu pe care creatorii de terminale cu Android îl bat de cele mai multe ori în cuie și îl definesc ca pe un elemten de branding. Timp de câțiva ani, în funcție de ceasul respectiv, erai convins că interacționezi cu HTC sau LG.

Dacă vrei să renunți la ceasul nativ de pe ecranul principal, în mod evident, există o aplicație pentru asta. În cazul acestui tutorial, am apelat la Seven Time, dar este foarte probabil să mai fie câteva gratuite care să funcționeze într-o manieră similară.

În situația în care te-ai decis că vrei să știi cum personalizezi ceasul la Android, primul pas este să instalezi Seven Time din Google Play. Imediat după ce ai pornit aplicația, ești întâmpinat de o serie de stiluri. Este important să reții numele celui care te încântă. Apasă în în colțul din dreapta sus și intră la Settings. Fă un tap pe Styles și bifează stilul care te-a încântat anterior.

Pe lângă stil, poți personaliza culoarea ceasului și stilul de umbră. În acest scop, revino în ecranul principal al aplicației, fă un tap în colțul din stânga sus și alege Color Editor. Aici te poți juca fără emoții cu barele RGB până ajungi la nuanța care ți se pare că s-ar vedea bine peste poza ta de fundal.

Pentru a introduce noul ceas de la Seven Time pe ecranul principal de la Android, ține degetul apăsat într-un spațiu liber. Optează pentru Widgets sau Obiecte Widget în partea de jos a ecranul și fă un tap pe Alte widgeturi. Ultima opțiune din listă ar trebui să fie (1×1) Seven Time. Fă un tap pe ea și apasă pe butonul principal de la telefon. Dacă nu ți se vede ceasul în întregime, fă un tap pe el sau ține apăsat până îți apar niște buline pe laterale. Trage de ele și redimensionează-ți ceasul până când dimensiunea sa te încântă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele