15 oct. 2017 | 19:00

Cum faci captură de ecran pe Apple TV în format video

ACTUALITATE
Cum faci captură de ecran pe Apple TV în format video

E bine să știi cum faci captură de ecran pe Apple TV, dacă vrei să realizezi tutoriale pentru YouTube sau vrei să-ți imortalizezi niște sesiuni de gaming.

Folosesc Apple TV încă de la prima generație, pe vremea când era aproape inutil în România. În continuare nu sunt foarte multe aplicații de streaming autohtone pe platforma de TV a celor de la Apple, dar dacă știi engleză, e puțin probabil să te plicitisești. Cu toate acestea, mulți folosesc Apple TV 4 sau Apple TV 4K pentru a-și oglindi conținutul de pe iPhone, iPad sau Mac. Dacă ai un iDevice în casă, un Apple TV este o investiție foarte bună în situația în care vrei să le arăți prietenilor fotografiile din vacanță pe cel mai mare ecran din casă.

Trecând însă peste beneficiile unui gadget ca Apple TV, acesta folosește un sistem de operare ce este actualizat în același ritm ca orice alt iDevice. Imediat după anunțul de lansare al noilor iPhone-uri, Apple TV 4 a ajuns la versiunea de tvOS 11.0. După update, nu mi-am dat seama de foarte multe schimbări, dar în momentul în care am încercat să imortalizez un tutorial video de pe iPhone cu ajutorul QuickTime am observat un detaliu interesant.

Dacă vrei să înveți cum faci captură de ecran pe Apple TV, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pornești QuickTime pe un Mac. Din meniul aplicației, optează pentru File – New Movie Recording. În dreapta butonului de Record din interfață de culoare roșie, apasă pe vârful de săgeată în jos. La fel ca în captura de mai sus, selectează Apple TV-ul sau numele pe care l-ai asociat Apple TV-ului. În cazul meu, este vorba de Bedroom.

Cum faci captură de ecran pe Apple TV în format video

Pentru împerechere, s-ar putea să fii nevoit să introduci pe Mac un cod ce apare pe ecranului televizorului la care este conectat Apple TV-ul. După acel pas, ar trebui să vezi pe Mac exact ce se vede și pe TV. Apasă pe Record și apucă-te să înregistrezi tot ceea ce faci pe Apple TV. Nu uita la sfârșit să salvezi ceea ce ai înregistrat folosind File – Export As – 4K, 1080p sau orice altă rezoluție te încântă. Alege o locație de destinație pentru noul fișier și așteaptă încheierea exportului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele