26 iun. 2017 | 12:30

Cum combini toate ferestrele de Chrome și Firefox într-una singură

TUTORIALE
Cum combini toate ferestrele de Chrome și Firefox într-una singură

Dacă petreci foarte mult timp online și ai tendința să deschizi multe pagini simultan, ar fi bine să știi cum combini toate ferestrele de Chrome și Firefox într-una singură.

Mi se pare incredibil că în urmă cu aproape 15 ani foloseam Internet Explorer fără nici un fel de emoții și nu-mi puneam problema de tab-uri în browser. Aveai nevoie să intri pe altă pagină de internet, cel mai probabil renunțai la cea pe care erai deja. Nici măcar nu era vorba de viteza la internet. Conținutul online disponibil la acea oră nu te obliga să stai în permanență cu câteva ferestre deschise pentru a nu rata o notificare sau pentru a vedea constant dacă a apărut ceva nou.

Acum situația s-a schimbat radical. Pe lângă faptul că ai 20 de tab-uri deschise în browser în permanență, ajungi să le și împarți în 2, 3, 5 ferestre pe categorii. Dacă ești la birou, pe lângă fereastra de Chrome sau Firefox în care îți verifici email-ul și contul de Facebook, undeva în bară există o fereastră cu bilete de avion pentru concediu, oferte de cazare și reduceri la city break-uri. S-ar putea însă să te lovești de o situație în care ai cam abuzat de flexibilitatea browser-ului favorit și nu mai găsești ceea ce cauți. Atunci, cel mai bine ar fi să înveți cum combini toate ferestrele de Chrome sau Firefox. Astfel, în câteva secunde, ai toate tab-urile deschise de-a lungul timpului într-un singur loc și poți fi mai eficient în a identifica ceea ce căutai.

Cum combini toate ferestrele de Chrome într-un singură

Folosesc Google Chrome de când a apărut, dar tot mai identific uneori extensii surprinzător de utile la care nu m-aș fi gândit vreodată. Un astfel de exemplu este Merge Windows. Extensia e gratuită în Chrome Webstore și se instalează în câteva momente. Dacă instalarea s-a efectuat cu succes, în colțul din dreapta sus al browserului, lângă butonul de setări format din trei puncte, ar trebui să ai un buton suplimentar format din două butoane, unul aflat în spatele celuilalt.

Un click pe respectivul buton îți va centraliza instant toate tab-urile din toate ferestrele de Chrome într-un singura. Practic, rămâi doar cu fereastra în care ai făcut click pe Merge Windows. Extensia cu pricina nu face nimic mai mult decât îi spune numele.

Fără nici un fel de extensie instalată, poți realiza același lucru, cu condiția să faci click pe numele unui tab dintr-o fereastră și, cu click stânga apăsat, să tragi de acel tab în altă fereastră. Ca idee, poți selecta mai multe taburi simultan dacă plănuiești să le muți în altă parte, cu condiția să ții apăsată tasta Shift cât timp îți definești taburile de interes. merge-FF-windows

Cum combini toate ferestrele de Firefox într-un singură

Utilizatorii de Firefox care doresc să-și centralizeze ferestrele de navigare cu toate taburile într-una singură au de asemenea o extensie la care pot apela. Aceasta este intitulată tot Merge Windows și poate fi descărcată gratuit folosind acest link. După instalare, interfața programului va rămâne absolut neschimbată. Singurul detaliu modificat se va ascunde în meniul contextual. Ca urmare, în momentul în care ai ajuns să ai 2, 3, 5 ferestre deschide de Firefox cu N taburi în fiecare, pentru a le centraliza trebuie să faci click dreapta. Imediat vei vedea un buton suplimentar la baza meniului contextual intitulat Merge all Windows. Fă click pe el, și toate taburile se vor strânge în fereastra în care ai făcut click dreapta.

Din nou, există și o soluție pentru centralizarea ferestrelor ce nu implică nici o extensie și se bazează tot pe drag în drop. Cu click stânga apăsat pe numele unui tab deasupra barei de adresă din Firefox, poți muta taburi dintr-o parte în alta. Nativ, este imposibil să selectezi mai multe taburi la fel ca în Chrome. Există însă o extensie intitulată sugestiv Multiple Tab Handler. După instalarea ei, ai câștigat posibilitatea de a ține tasta Shift apăsată pentru a selecta mai multe taburi în perspectiva mutării, închideri și nu numai. Indiferent de varianta pentru care optezi, soluția este relativ simplă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele