Cum blochezi aplicațiile care îți accesează contul de Facebook după ce le-ai autorizat

Cum blochezi aplicațiile care îți accesează contul de Facebook după ce le-ai autorizat
Alexandru Puiu
10:24 17.09.2017

După ce te-ai autentificat pe un amalgam de serviciii online prin intermediul Facebook, ar fi bine să înveți cum blochezi aplicațiile care îți accesează contul.

În fiecare colț al internetului, există pagini web, servicii online și aplicații care te invită să îți faci un cont sau să te autentifici cu Facebook. Cei mai mulți dintre noi optează pentru a doua variantă, pentru că necesită mai puține clickuri și nu mai ești nevoit să completezi formulare stufoase. Există însă o problemă cu această soluție și, pe termen lung, s-ar putea să ai mai mult de pierdut, decât ai câștigat economisând cele două minute în care ți-ai fi creat un cont în mod tradițional.

Cel mai mare risc la care te expui când alegi să te autentifici prin intermediul Facebook ține de partajarea datelor tale personale. Astfel, un site pe care ai intrat o singură dată în viață, îți cunoaște numele complet, adresa sau adresele de email, adresa de acasă, numărul de telefon dacă îl ai public, data nașterii și alte câteva particularități ce țin de interesele tale. Dacă nu ești atent când apeși grăbit pe Ok, aceeași aplicație sau serviciu online îți poate accesa lista de prieteni, îți poate stresa prietenii de pe Facebook cu diverse invitații și poate posta în numele tău. Faptul că te agresează imediat cu spam prin email sau telefonic s-ar putea să fie cea mai mică problemă.

Dacă ai făcut însă greșeala detaliată mai sus, e bine să știi cum blochezi aplicațiile care îți accesează contul de Facebook. În primul rând, ai nevoie de un desktop sau laptop. Aceste operațiuni pot fi realizate și pe un browser mobil, cu modul desktop activat, dar s-ar putea să te chinui prea mult. După ce ai intrat pe Facebook folosind browserul preferat și te-ai autentificat cu numele de utilizator și parola aferentă, fă un click un colțul din dreapta sus, pe vârful de săgeată de lângă semnul întrebării. Din meniul respectiv optează pentru Settings sau Setări. Imediat vei întâmpina o fereastră precum cea de mai jos. De aici, ai treabă cu Apps sau Aplicații în coloana din stânga.

După câteva momente, în partea dreaptă, vei vedea o listă de programe cărora le-ai dat acces de-a lungul timpului la contul tău de Facebook. S-ar putea să fie surprinzător de multe. Apasă pe Show All de la bază sau Afișează tot. Poziționează cursorul pe fiecare dintre aplicații și alege X (Șterge). Repetă procedura pentru toate aplicațiile pe care nu le cunoști sau pe care nu le-ai mai folosit de mult. Procesul va dura foarte mult, dar vei fi mai liniștit după.

În altă ordine de idei, ai în vedere că datele partajate vor rămâne pe serverele cu care le-ai partajat deja. Nu câștigi decât faptul că, de acum înainte, nu vor mai avea acces la informații noi din pagina ta de profil.

cum blochezii aplicațiile care îți accesează contul de Facebook

Comentarii
loading...