24 aug. 2017 | 18:44

Cum alegi un laptop de gaming în funcție de cât de pasionat ești (P)

FEATURE
Cum alegi un laptop de gaming în funcție de cât de pasionat ești (P)

Gamerii pot fi împărțiți în mai multe categorii, în funcție de preferințe, de stilul de viață, de comportament, de viziunea lor asupra jocurilor, de timpul și efortul investite în jocuri, dar și de genurile pe care le preferă și modurile în care abordează un joc. În funcție de ce tip de gamer ești, un anumite laptop de gaming ar putea fi mai potrivite decât altele.

[related]

Mai jos sunt cinci tipuri pe care le-am întâlnit. Pentru a-ți oferi o idee mai bună, vom folosi seria de laptopuri de gaming MSI pentru a ilustra care sunt cele mai bune laptopuri pentru fiecare categorie da gameri.

De ce să alegi un laptop de gaming MSI

Ca lider mondial în domeniul jocurilor, MSI a devenit cel mai de încredere brand pentru jocuri în eSports. Laptopurile de gaming MSI sunt create de către gameri, pentru gameri. Interesul companiei este de a descoperi ce vor cu adevărat gamerii, pentru a crea cele mai bune funcții dedicate gamingului, pentru îmbunătățirea experienței de joc. De altfel, MSI colaborează cu jucători de pe întregul mapamond. Gama de laptopuri de gaming este cea mai consistentă, iar sistemele vin cu performanță ridicată, tehnologie exclusivă Cooler Boost și lag redus la minimum, elemente ce fac din MSI un brand pentru gameri adevărați.

Gamerul ocazional

cum alegi un laptop de gaming

Acești gameri sunt caracterizați de abordarea simplă față de jocuri. Aceștia sunt pasionați de o mulțime de genuri, fie că vorbim despre jocuri pentru telefoane sau de jocuri mai complexe, cum ar fi un RTS; indiferent de ce jocuri aleg să joace, întotdeauna vor rămâne relaxați. Gamerii ocazionali nu iau jocurile foarte în serios, preferând să-și ocupe timpul și să se distreze cu acestea, când n-au altceva mai bun de făcut. Gamerii ocazionali se orientează, de obicei, spre un laptop multifuncțional. Un notebook care poate ”duce” jocuri, în special pe cele online, dar care poate fi folosit și pentru lucru.

Pentru acești gameri, recomandăm seria MSI GL, laptopurile fiind ideale pentru jocuri ca League of Legends. Cu seria MSI GL, ai parte de o experiență de joc de calitate, datorită tastaturii SteelSeries, cu iluminare roșie, dar și mulțumită software-ului de sunet Nahimic 2, care îți oferă o experiență audio imersivă.

Gamerul dornic de performanță

cum alegi un laptop de gaming

Acești gameri caută o combinație bună între capacitate și performanță, fiind orientați mai degrabă către grafică de nivel mediu. Gamerii dornici de performanță au mai multe interese decât cei ocazionali și joacă diverse tipuri de jocuri, fără să investească, însă, la fel de mult timp ca un gamer dedicat.

Pentru acești gameri, recomandăm seria MSI GP, ideală pentru jocuri ca Rocket League. Notebook-urile de gaming MSI GP vin cu o tastatură SteelSeries iluminată, dar vin și cu alte funcții orientate către gaming, cum ar fi tehnologia Cooler Boost 4, care asigură o răcire mai bună pentru sesiunile de gaming.

Gamerul entuziast

cum alegi un laptop de gaming

Gamerii entuziaști caută un laptop de gaming puternic și de calitate, fiind interesați de performanță ridicată și de grafică detaliată, dorind totuși și un laptop care arată bine. Această categorie cuprinde o bună parte, poate chiar majoritatea gamerilor pe care îi vei întâlni. Aceștia au un interes crescut pentru industria de gaming și se distrează copios cu jocurile video, nefiind însă la fel de competitivi precum gamerii dedicați.

Pentru acești gameri, recomandăm seria MSI GE, perfectă pentru jocuri ca Overwatch sau Rainbow 6 Siege. Notebook-urile de gaming MSI GE sunt echipate cu o tastatură SteelSeries cu iluminare în culori RGB, alături de componente de top, fiind o unealtă perfectă pentru gaming. Laptopurile din această serie au carcasă de aluminiu și vin cu tehnologia exclusivă Cooler Boost 4, cu module termale duale, pentru a maximiza performanța de răcire. În plus, laptopurile sunt echipate și cu software de gaming, precum SteelSeries Engine 3 și True Color.

Gamerul cu carieră în business

cum alegi un laptop de gaming

Gamerii care lucrează în business caută laptopuri de gaming puternice, dar care să fie și portabile și care să arate bine. Acești gameri vor un laptop care să le ofere o experiență de utilizare ridicată, dar caută și calitate ridicată a graficii în jocuri.

Pentru acești gameri, recomandăm seria MSI GS, perfectă pentru jocuri ca Battlefield 1 sau Fallout 4. Seria GS propune laptopuri de gaming ultrasubțiri și cu greutăți începând de la 1,8kg, astfel că notebook-urile sunt ideale dacă vrei un dispozitiv portabil care să nu sacrifice performanța. Acestea sunt echipate cu hardware de top, oferind mai multe funcții de gaming care te ajută să-ți personalizezi laptopul așa cum dorești. Laptopurile au carcasă de aluminiu și sunt echipate cu tehnologia exclusivă Cooler Boost Trinity, care vine cu cinci sisteme de răcire pasivă, pentru a duce la maximum capacitatea de răcire.

Gamerul dedicat

cum alegi un laptop de gaming

Pe gamerii dedicați n-ai cum să-i oprești când se apucă de jucat. Astfel de gameri sunt întotdeauna pe fază pentru a juca cele mai noi jocuri, care au cerințe ridicate la capitolul grafică. Acești gameri joacă competitiv, participă la campionate și, în unele cazuri, chiar reușesc să trăiască din banii pe care îi câștigă. Asemenea gameri pun mare preț pe componentele de top, pentru a avea parte de performanță și grafică maxime. Gamerii dedicați petrec foarte mult timp antrenându-se la jocurile preferate, pentru a se perfecționa.

Acestor gameri le recomandăm seria MSI GT, perfectă pentru jocuri precum GTA V sau Call of Duty: Black Ops III. Laptopurile de gaming din seria MSI GT sunt cele mai bune dintre cele mai bune, fiind create pentru gameri dedicați, care aleg cele mai noi jocuri cu setări maxime de grafică.

[readmore]

Ești în căutarea unui laptop de gaming cu tastatură mecanică, sau poate îți dorești un laptop cu două plăci video cu tehnologie SLI? Sau poate vrei să te joci pe un ecran de rezoluție 4K și cu rată de refresh de 120Hz? Toate aceste dorințe se regăsesc în seria de laptopuri de gaming MSI GT.

Într-adevăr, gamerii pot fi împărțiți în mai multe categorii în funcție de preferințele din timpul jocurilor.

Tu ce tip de gamer ești? Ce tip de laptop de gaming crezi că ți s-ar potrivi?