23 mai 2017 | 08:17

Cum a ajuns Mario Kart mai popular decât Need for Speed sau Forza

Gaming
Cum a ajuns Mario Kart mai popular decât Need for Speed sau Forza

Piața jocurilor cu mașini se pare că nu mai este dominată de Need for Speed, Forza sau Gran Turismo. Amatorii de curse au îmbrățișat Mario Kart.

În momentul în care ai decis că vrei să te joci virtual cu mașinuțe, ai două opțiuni. Prima implică să-ți orientezi atenția către creații un pic mai realiste, precum cele din franciza Grant Tourismo. Alternativa vine de la Mario și al său Nintendo Mario Kart. Această franciză de jocuri a inclus din totdeauna titluri cu accent pe amunzament, explozii și animații. În plus, dacă ați fost vreodată fascinați de caracterele din jocurile Nintendo, vă veți bucura să le vedeți aproape pe toate strecurate înt-un singur titlu.

Partea fascinantă este că nimeni nu se aștepta ca Nintendo Mario Kart să fie cea mai populară franciză la nivel global. Cu toate acestea, confom unui studiu ealizat de NPD Group, nici un titlu cu mașini nu a plecat mai rapid de pe rafturi decât cele aferente francizei Nintendo. Momentan, informația a fost confirmată pentru Statele Unite, dar nu este deloc exclus să fie la fel de adevărată la nivel global.

Din câte se pare, recent lansatul Mario Kart 8 a facilitat obținerea poziției de lider în domeniu. ,,Mario Kart 8 Deluxe a fost cel mai bine vândut joc al lunii trecute. Ca proprietate intelectuală, Mario Kart este cea mai bine vândută franciză de jocuri de racing din toate timpurile.” Analistul Mat Piscatella de la NPD Group a sintetizat informațiile din raport. Performanța este cu atât mai remarcabilă cu cât titlul nu a putut fi jucat niciodată pe altceva decât pe un Nintendo, spre deosebire de Need for Speed care a fost din totdeauna disponibil pe o varietate de platforme.

În altă ordine de idei, performanța nu ar trebui să vină neapărat ca o surpriză, în contextul în care, Nintendo Switch tocmai a dobândit titlul de cea mai bine vândută consolă de gaming timp de două luni consecutiv. Mario Kart 8 Deluxe s-a comercializat în 500.000 de exemplare în aceleași 30 de zile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele