23 mai 2017 | 14:00

Cum activezi autentificarea în doi pași pe Instagram [VIDEO]

TUTORIALE
Cum activezi autentificarea în doi pași pe Instagram [VIDEO]

Dacă este foarte important să ai conturile online în siguranță, ar fi bine să știi cum activezi autentificarea în doi pași pe Instagram.

Majoritatea serviciilor importante online pe care le folosiți vin la pachet cu posibilitatea autentificării în doi pași. Acest sistem de sporire a securității face referire la autentificarea folosind un cod suplimentar primit prin SMS sau o aplicație dedicată, pe lângă parola obișnuită. Pornind de la un concept similar, serviciile de online banking s-au numărat printre primele care au implementat un astfel de sistem. Acum, poți activa autentificarea în doi pași la aproape orice serviciu online, de la magazine de jocuri precum Steam sau Origin, până la conturi de email ca Yahoo sau Gmail.

Având în vedere că este una dintre ultimele platforme online care au sporit securitatea procesului de autentificare, este recomandabil să înveți cum activezi autentificarea în doi pași pe Instagram. În cazul în care îți lipsește funcția detaliată mai jos din setări, ai nevoie de ultima versiune a aplicație din iTunes sau Google Play. Ca referință, după activare, de fiecare dată când vei încerca să te autentifici pe Instagram pe un dispozitiv nou sau te vei autentifica folosind contul de Instagram în altă aplicație, va fi necesar un cod suplimentar pe care îl primești prin SMS.

Pentru a activa autentificarea în doi pași pe Instagram, intră în aplicația ta de mobil și fă un tap în colțul din dreapta jos, pentru a-ți accesa profilul. Fă un al doilea tap în colțul din dreapta sus pentru a intra în meniul de configurare al programului. De aici, te interesează Two-Factor Authentication sau Autentificare în doi factori. Activeazî prima bifa și urmează pașii de pe ecran. Imediat ar trebui să primești un SMS cu un cod de 6 cifre pe care să-l introduci in-app pentru a demonstra că acela este numărul tău de telefon. După confirmare, vei avea pe ecran o listă de coduri de backup. Acelea trebuie salvate și le vei folosi în cazul în care nu poți primi SMS-uri, dar ai nevoie să te autentifici pe un gadget nou.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele