19 nov. 2017 | 17:12

Cum găsești pe Google cele mai bune poze

TUTORIALE
Cum găsești pe Google cele mai bune poze

În funcție de domeniul de activitate, s-ar putea uneori să ai nevoie de fotografii pentru un proiect. În câțiva pași simpli, poți învăța cum găsești cele mai bune imagini pe Google.

În teorie, cele mai bune imagini pe Google sunt la un click distanță. Intri pe Google.com, cauți câteva cuvinte cheie cu browserul tău preferat și accesezi secțiunea Images. Mecanismul este cât se poate de simplu și a funcționat la fel de mai bine de un deceniu. Problemele apar atunci când găsești o imagine care te încântă, dar este de rezoluție prea mică, are un watermark sau altă particularitate deranjantă. Cu alte cuvinte, fotografia din rezultate este perfectă în proporție de 95%, dar ai mai avea nevoie de niște variații pe aceeași temă.

Deși Google face o treabă decentă când vine vorba de căutarea de imagini prin intermediul filtrelor pe care le pune la dispoziție, există un motor de căutare specializat în acest scop. TinEye are indexate aproximativ 23,7 miliarde de imagini prin care caută în timp real. În loc însă să cauți cuvinte în TinEye, folosești imagini în format digital sau linkuri către imagini. Soluția mea preferată pentru a căuta în această bază de date este prin intermediul unei extensii omonime disponibile în Chrome WebStore sau Firefox Add-ons. După ce ai instalat extensia cu pricina în Chrome sau Firefox, vei vedea o opțiune suplimentară în meniul contextual din browser. Din acel moment, faci click dreapta pe orice imagine pe care o vezi online și alegi Search Image on TinEye.

Imaginea cu pricina îți va fi căutată în baza de date TinEye și ar trebui să întâmpini o pagină web precum cea de mai jos. În partea stângă poți alege cum vrei să fie filtrate rezultatele. Eu am optat pentru cea mai mare imagine (Biggest Image) la început. Dacă îți dorești doar imaginile de pe anumite domenii le poți tasta manual. În final, doar câteva clickuri sunt suficiente ca să găsești imaginile de care ai nevoie pentru noul tău proiect, referat sau postare pe blog.

end Cum găsești cele mai bune fotografii pe Google Chrome

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele