12 feb. 2017 | 11:00

Cel mai bun antivirus gratuit în 2017: soluții optime pentru PC-ul tău

FEATURE
Cel mai bun antivirus gratuit în 2017: soluții optime pentru PC-ul tău

Lupta pentru cel mai bun antivirus gratuit în 2017 se dă, în continuare, între nume cunoscute, iar noi vă propunem o selecție din care puteți alege ceea ce vi se potrivește cel mai bine.

Este dificil de ales cu certitudine care este cel mai bun antivirus gratuit în 2017 și tocmai de aceea, avem o listă cu cinci programe de acest fel, dintre care îl puteți alege pe cel care vă inspiră cea mai multă încredere sau care are funcțiile pe care le căutați.

Cel mai bun antivirus gratuit în 2017: Bitdefender Antivirus Free Edition

Antivirusul românesc continuă să fie una dintre cele mai bune soluții pe care le poți instala pe calculator, dacă vrei ca acesta să fie protejat. Interfața ediției din 2017 păstrează linia minimalistă și întunecată, fiind ușor de navigat printre meniurile disponibile. Acesta poate efectua scanări automate sau manuale și elimină cu succes pericolele.

Mai mult, acesta monitorizează constant aplicațiile active, pentru a se asigura că nu apar comportamente dăunătoare. Antivirusul Bitdefender reușește să descopere site-urile de phishing, dar și tentativele de fraudă la care ai putea fi expus. Dacă optezi pentru Bitdefender Antivirus Free Edition, îl poți descărca de aici.

Cel mai bun antivirus gratuit în 2017: AVG AntiVirus Free

AVG este un alt nume foarte cunoscut în zona soluțiilor gratuite de software antivirus. Cu toate că funcțiile disponibile în varianta de bază sunt destul de limitate, protecția împotriva virușilor rămâne de top. Malware-ul, spyware-ul și alte tipuri de infecții pot fi prevenite cu ușurință mulțumită AVG.

De asemenea, aceștia integrează o funcție prin intermediul căreia link-urile pe care încerci să le accesezi sunt scanate, astfel încât să nu riști să intri pe un site cu probleme. AVG AntiVirus Free este disponibil aici.

Cel mai bun antivirus gratuit în 2017: Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus vine cu o serie de funcții semnificative pentru utilizatori și mai ales pentru gameri. Astfel, dacă vrei să nu fii deranjat în timp ce te joci, iar performanțele PC-ului să nu fie afectate, antivirusul comută automat în Game Mode, iar tu vei primi eventualele notificări abia după ce termini sesiunea de joc.

Interfața antivirusului a fost simplificată, astfel încât totul să poată fi verificat cu un singur click, fără să mai fie nevoie să navighezi printr-o serie de taburi pentru a descoperi dacă toate funcțiile operează în parametri optimi. Funcția Avast Passwords este ideală dacă vrei să-ți păstrezi parolele în siguranță. Poți descărca Avast Free Antivirus de aici.

Cel mai bun antivirus gratuit în 2017: Avira Free Security Suite

Avira Free Security suite este o propunere ce înglobează soluții atât pentru PC, cât și pentru traficul de pe internet. Astfel, în cadrul sistemului de protecție de bază al aplicației, ai parte de protecție împotriva virușilor de diverse tipuri, inclusiv ransomware. De asemenea, site-urile ce sunt infectate cu viruși, sau care au potențial de phishing, sunt blocate automat de către antivirus.

Avira Free Security Suite vine și cu unelte de optimizare a calculatorului. Astfel, poți să-ți ștergi istoricul online și poți optimiza memoria PC-ului. Spre deosebire de alți antiviruși, acesta vine și cu o soluție VPN, dacă ai nevoie să-ți maschezi IP-ul pe internet, sau dacă vrei să accesezi conținut blocat în regiunea în care te afli. Avira Free Security Suite poate fi descărcat de aici.

Cel mai bun antivirus gratuit în 2017: Panda Security

Panda Security se laudă că este antivirusul care necesită cele mai puține resurse ale PC-ului pentru a te proteja, fie că lucrezi sau te joci. Consumul redus de resurse se datorează faptului că o mare parte din sarcini sunt efectuate în cloud, în loc să fie efectuate de către calculator. Instalarea este un proces simplu, iar apoi antivirusul poate să ruleze în modul ”autopilot”, fără să-ți faci griji cu privire la acesta.

Panda Security are o bază de date impresionantă când vine vorba de virușii pe care îi poate detecta, iar update-urile se fac constant, astfel încât să nu fii luat vreodată pe nepregătite de vreun malware. Panda Security Free poate fi găsit aici.