20 feb. 2017 | 15:54

Cât de rezistentă este o tastatură folosită zilnic

ACTUALITATE
Cât de rezistentă este o tastatură folosită zilnic

Dacă îți cauți o tastatură rezistentă la un număr mare de apăsări ale tastelor, o aplicație pentru calculatoare și câteva informații despre modelul pe care îl dorești sunt tot ceea ce ai nevoie.

Am descoperit WhatPulse acum 6 ani și jumătate și de-atunci l-am folosit pe orice calculator care mi-a trecut prin mână perioade îndelungate de timp. Mi-a plăcut să monitorizez numărul de taste apăsate, iar pe măsură ce aplicația s-a dezvoltat, i-au fost adăugate funcții noi. Una dintre ele este utilă dacă îți cauți o tastatură rezistentă, pe care să nu o schimbi după câteva luni, timp în care i-au sărit două taste.

Același sistem îl puteți folosi și pentru a vă da seama cât de mult v-ar lua să stricați un mouse, în condiții de utilizare normală. WhatPulse oferă suport și pentru numărul de click-uri înregistrate, arată digitalcitizen.rodar mai jos ne referim strict la tastaturi.

O bună parte dintre tastaturile pe care le găsești la vânzare îți oferă informații despre durata de viață a tastelor. Spre exemplu, tastatura mecanică Logitech G410 are taste care rezistă la 70 de milioane de apăsări. Numărul este greu de cuantificat, dar cu ajutorul WhatPulse, ne putem face o idee despre cât de mult poate rezista o astfel de tastatură.

Am înregistrat peste 54 de milioane de apăsări de taste în aproape 7 ani de folosire a programului, dar cifra în sine nu este neapărat relevantă pentru rezistența tastaturii, asta deoarece fiecare tastă este testată individual. Tocmai de aceea, trebuie să ne alegem o tastă pe care să o analizăm. Aplicația oferă și un heatmap al celor mai folosite taste, în imaginea de mai jos fiind prezentat heatmap-ul tastelor apăsate de mine astăzi.

whatpulse

Tasta Space este cea mai folosită, cu 6695 de apăsări până la momentul actual. Într-o lună de folosire zilnică în același ritm, asta ar trebui să însemne undeva la 200.850 de taste. Într-un an, avem 2.443.675 de taste. Cât ar dura până să reușesc să stric tasta Space a tastaturii mai sus amintite? Aproximativ 28,6 ani, timp în care mă voi plictisi de acea tastatură și o voi strica din altă cauză, cel mai probabil.