Câștigători Oscar 2017: Cele mai bune efecte speciale

ACTUALITATE
Câștigători Oscar 2017: Cele mai bune efecte speciale
27 feb. 2017 | 05:32

Premiile Oscar 2017 ne aduc și un câștigător pentru filmul cu cele mai bune efecte speciale, iar despre acesta puteți citi mai jos.

[related]

Întâi de toate, trebuie să trecem în revistă filmele nominalizate pentru această categorie. Astfel, pentru titlul de filmul cu cele mai bune efecte speciale au fost în competiție titlurile de mai jos:

  • Deepwater Horizon
  • Doctor Strange
  • The Jungle Book
  • Kubo and the Two Strings
  • Rogue One: A Star Wars Story

Câștigători Oscar 2017: cele mai bune efecte speciale

Statueta pentru cele mai bune efecte speciale a ediției Oscar 2017 merge la The Jungle Book. Filmul a avut parte de o competiție strânsă, cu adversari pe măsură, dar a fost și favoritul acestei liste scurte.

The Jungle Book este produs de Walt Disney Pictures, fiind regizat și co-produs de către Jon Favreau, după un scenariu de Justin Marks. Filmul este inspirat de poveștile lui Rudyard Kipling, dar și de filmul cu același titlu, din 1967. Pentru a spune povestea lui Mowgli, filmul se bazează pe o mulțime de efecte de tip CGI.

Filmul urmărește povestea lui Mowgli, un băiat orfan care pornește într-o călătorie de autocunoaștere, ajutat de mai multe animale; de-a lungul aventurilor sale, Mowgli (interpretat de Neel Sethi), trebuie să se ferească de maleficul Shere Khan.

În cadrul filmului, mai multe nume mari și-au adus aportul, dând voce personajelor. Astfel, auzim vocile lui Bill Murray, Ben Kingsley, Scarlett Johansson, Giancarlo Esposito sau Christopher Walken.

Filmul a devenit un succes neașteptat, având în vedere că bugetul de 175 de milioane a fost cu mult depășit de încasări. După lansarea din 15 aprilie 2016, The Jungle Book a avut încasări de 966,5 milioane de dolari, până la momentul scrierii acestui articol.