17 oct. 2017 | 14:00

Canon PowerShot G1 X Mark III este cel mai bun din multe puncte de vedere

ACTUALITATE
Canon PowerShot G1 X Mark III este cel mai bun din multe puncte de vedere

În conformitate cu zvonurile din ultimele săptămâni, Canon a dezvăluit noul PowerShot G1 X Mark III, primul compact al companiei cu un senzor APS-C.

Creații precum noul PowerShot G1 X Mark III te fac să te gândești de trei ori înainte să faci o investiție semnificativă într-un DSLR de două ori mai mare și mai greu, când ai mari șanse să generezi aceleași rezultate. Nu de alta, dar pe un corp un pic mai mic dar la fel de confortabil de utilizat, ai acces la aceleași instrumente de control cu care te-ai obișnuit timp de câțiva ani.

Un upgrade semnificativ pentru G1 X Mark II, body-ul de la Mark III va aduce aminte amatorilor de Canon de G5 X. Indiferent cum îl privești însă și cu ce vine la pachet, trebuie să ai în vedere că cel mai performant compact de la Canon costă o avere. Cu un preț de achiziție de 1300 de dolari, este destul de greu să consideri micuțul din imaginea de mai sus ca fiind o achiziție impulsivă.

Trecând însă peste preț, hardware-ul în jurul căruia este construit noul Canon PowerShot G1 X Mark III este impresionant. La bază se află combinația dintre un senzor APS-C CMOS de 24,2 megapixeli ajutat de un procesor de imagine DIGIC 7. Gadgetul nu suportă lentile interschimbabile. În schimb, folosește un obiectiv fix de 24-72mm cu zoom de 3X. Acea plajă focală este foarte importantă deoarece deschide porțile către imortalizarea unor cadre spectaculoase într-o varietate foarte mare de scenarii. Diafragma poate fi ajustată între F/2.8 și F/5.6, valori nu neapărat remarcabile.

În partea de sus are un viewfinder electronic de înaltă precizie, iar pe spate îți pune la dispoziție un touchscreen LCD rabatabil cu diagonala de 3 inci pentru flexibilitate sporită. Sistemul de autofocus CMOS Dual Pixel este asistat de o tehnologie performantă de stabilizare a imaginii. Plaja ISO sare până la 25.600, iar la rezoluție nativă are o viteză de captură de nouă cadre pe secundă. Nu lipsesc din ecuație detalii de conectivitate precum Wi-Fi, NFC sau Bluetooth. Camera rezistă fără probleme la apă sau praf.  PowerShot G1 X Mark III va ajunge în magazine în luna noiembrie a acestui an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele