30 aug. 2017 | 19:00

Canon anunță M100 și arată că nu ignoră în totalitate piața mirrorless

ACTUALITATE
Canon anunță M100 și arată că nu ignoră în totalitate piața mirrorless

În continuare au scăzut vânzările de aparate foto tradiționale, dar Canon M100 te-ar putea convinge să nu mai faci fotografii în vacanță cu telefonul.

Moartea aparetelor foto compacte a fost anunțată încă de la primele modele de iPhone. Când un număr important de turiști au început să imortalizeze momente importante dintr-o deplasare cu telefonul sau tableta, a devenit evident că industria aparatelor foto va avea de suferit.

Între timp, au apărut creațiile mirrorless. Acestea se apropie foarte mult de performanța unui DSLR și permit utilizarea unor obiective interschimbabile, dar sunt mult mai compacte. Rețeta din spatele seriei de modele Canon M5 este atât de îndrăgită de fani, încât vânzările au crescut cu 70% în ultimul an.

Cel mai nou model din serie este Canon M100, un upgrade semnificativ la versiunea entry-level M10. Acesta este construit în jurul unui senzor de 24 megapixeli, față de doar 18 megapixeli în modelul anterior. Deși M100 este cel mai ieftin mirrorless de la Canon, acest folosește acum același senzor din modelele de top, M5 și M6. Procesorul de imagine Digic 7 este responsabil de imagini care arată foarte bine de fiecare dată.

Restul specificațiilor includ abilitatea de a imortaliza 6,1 cadre pe secundă la rezoluția nativă și o plajă ISO de la 100 la 25.600. Prin sistemul Dual Pixel pentru autofocalizare te poți aștepta la imagini și clipuri mai clare. Nu știe să filmeze 4K, dar măcar o poți folosi pentru a imortaliza scurtmetraje Full HD cu 60 de cadre pe secundă.

Amatorii de selfie-uri se vor bucura de prezența ecranului sensibil la atingere de 3 inci rabatabil la 180 de grade. Cu HDR Backlight Control te poți asigura că vei surprinde detalii importante chiar și în cadre în care lumina soarelui este prea puternică. Conectivitatea Canon M100 include WiFi, Bluetooth și NFC. Prețul pentru Canon EOS M100 începe de la 600 de dolari cu un obiectiv 15-45mm f/3.5-6.3.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele