Când e Black Friday 2017 în România

Când e Black Friday 2017 în România

Dacă până acum era o dilemă când e Black Friday 2017 în România, avem o dată exactă direct de la eMAG, magazinul care a adus conceptul în piață noastră. Iar aici ai sfaturi care te ajută să nu iei țeapă de Black Friday.

eMAG și alte câteva magazine au importat Black Friday în România în 2011. Acum, Black Friday a ajuns la cea de-a șaptea ediție și este cel mai așteptat eveniment de shopping al anului. În acești ani a ajuns să se extindă de la electroIT la fashion, mașini și servicii.

Black Friday 2017 va fi la finalul lunii noiembrie, în a doua jumătate, și eMAG promite aproximativ două milioane de produse în ofertă. „De la an la an, Black Friday este un fenomen din ce în ce mai spectaculos. Plecând de la succesul Black Friday de anul trecut ne-am pregătit în ultimele 10 luni și vom avea oferte foarte bune pentru tot ceea ce își doresc clienții“, a declarat Tudor Manea, General Manager eMAG.

Astfel, când e Black Friday în România? Ei bine, în 2017 începe pe 17 noiembrie. Conform eMAG, numeroase produse vor fi la prețuri de Black Friday, de la televizoare, telefoane, laptopuri, fashion și articole sportive, până la electrocasnice, accesorii pentru casă și grădină, produse de îngrijire personală, mobilă, jucării și anvelope. Multe dintre acestea vor putea fi achiziționate și în rate fără dobândă, prin intermediul cardurilor partenere. Cel mai nou anunț despre un card a fost pe 24 octombrie, în parteneriat cu Raiffeisen Bank.

Cine mai participă la Black Friday cu eMAG

Alături de eMAG, în această ediție vor participa și peste 4.000 de parteneri din Marketplace. Încă din 2011, când eMAG a organizat pentru prima dată Black Friday în România, fenomenul s-a bucurat de un real succes și a avut creșteri considerabile de la an la an. Un studiu realizat de Kantar Millward Brown după ediția de anul trecut a Black Friday a arătat că 94,3% din populația cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani auzise de Black Friday.

Același studiu a confirmat preferința tot mai ridicată a românilor pentru cumpărăturile online: de Black Friday, 47,5% din cei care au achiziționat ceva au comandat online, în timp ce pentru offline au optat 41,5%, iar 11% au îmbinat ambele modalități. Mai mult, anul trecut comerțul online a ajuns la aproape două miliarde de euro, un record. Rămâne de văzut cum va fi anul acesta. Black Friday 2017 e pe 17 noiembrie, așa că ai mai puțin de-o lună să-ți faci lista cu produse pe care le vrei.

Ca în anii precedenți, e de așteptat că vor fi și magazine care fac Black Friday 2017 „tradițional“, adică în ultima vineri din noiembrie. Asta înseamnă 24 noiembrie. De asemenea, va fi valabil scenariul în care magazinele vor avea două Black Friday, dar cele mai mari reduceri vor fi pe 17 noiembrie.

Până de Black Friday 2017, poți consulta aici o listă cu promoții actualizată constant de eMAG. Frecvent, cele mai bune oferte sunt la telefoane Samsung.

Citește și: