17 dec. 2017 | 16:16

Comerțul online din România va atinge un nivel record în 2017

ACTUALITATE
Comerțul online din România va atinge un nivel record în 2017

Anul acesta, de Crăciun vei fi iar în fugă după cadouri. Din fericire, vor fi și multe reduceri în magazinele online pentru consumatori.

Perioada Crăciunul este, după Black Friday, a doua perioadă în care reducerile de până la 75% există, mai ales în mediul online. Asociația Română a Magazinelor Online (ARMO) anticipează un nou vârf de achiziții aferent perioadei sărbătorilor de iarnă, în contextul în care mii de magazine online derulează campanii cu reduceri mari de preț.

ARMO estimează o creștere cu 35% a comerțului online anul acesta, la o valoare de 2,8 miliarde de euro, estimare reevaluată în creștere de 2,5 miliarde de euro. Sunt numeroase magazine care vor avea campanii speciale de Crăciun. Poți lua exemplul eMAG, care deja are în derulare o campanie imensă de reduceri. Sunt mii de produse la preț mic și încă mai e timp să cumperi.

ARMO le recomandă oamenilor care nu au finalizat cumpărăturile de Crăciun să plaseze comenzile online, deoarece este mult mai simplu și mai comod. Totodată, sar peste îmbulzeala din magazine, dar și de cozile care-ți mănâncă ceva timp.

În plus, retailerii se grăbesc cu livrarea produselor, astfel încât să intri în posesia produselor cât mai repede. Sunt magazine care promit livrare în 24 de ore, în timp ce altele vor folosi diverse soluții de curierat pentru a livra în aceeași zi. Totodată, vor fi reduceri masive la ceaiuri bio, produse naturiste și produse vegane, asta dacă te întrebai până unde poate ajunge comerțul online.

În orice caz, după ce ai pus la punct toate detaliile pentru Crăciunul visat, gândește-te că această sărbătoare nu e doar despre cumpărături și cadouri, chiar dacă magazinele și comercianții asta încearcă să te facă să crezi. Totuși, merită reținut că cele mai multe promoții sunt la electroIT și electrocasnice, apoi fashion. Sunt domenii care au crescut foarte mult în ultimii ani.