23 aug. 2017 | 19:52

O nouă aplicație îți forțează copilul să-ți răspundă la mesaje

ACTUALITATE
O nouă aplicație îți forțează copilul să-ți răspundă la mesaje

Un părinte supărat pe copilul său adolescent a creat o aplicație de chat prin care poți obliga persoana de la capătul firului să-ți răspundă la mesaje.

Ca adolescent, nimic nu este mai frustrant decât să vezi un mesaj de la un părinte. De partea cealaltă a baricadei însă, un tată sau o mamă îngrijorată nu știu ce să mai facă atunci când copilul lor nu vine acasă și refuză să răspundă la mesaje. Din fericire, un părinte stresat cu un talent pentru programare a creat soluția perfectă la această problemă.

Este vorba de o nouă aplicație de chat dezvoltată de Nick Herbert din Regatul Unit în vârstă de 45 de ani. Intitulată Reply ASAP, aplicația forțează orice adolescent care a primit un mesaj de la tătăl sau mama sa să răspundă la mesaje. Mecanismul de forțare vine din faptul că notificarea pentru un mesaj nou nu poate fi ignorată. Practic, nu mai poți intra în telefon și nu poți sări de la o aplicație la alta până când nu redactezi câteva cuvinte persoanei de la capătul firului.

ASAP vine de la ”cât mai repede posibil” și se potrivește de minune pentru o aplicație destinată copiilor care și-au făcut un hobby din a-și ignora părinții. Deoarece Herbert s-a aflat într-o astfel de situație, a creat acest progrămel care ignoră până și setările audio din telefon și îți forțează smartphone-ul să piuie, indiferent dacă se află sau nu pe silențios. Nu vor lipsi nici confirmările de citire, ca să știi de ce îți cerți copilul în cazul în care refuză să răspundă deși a văzut cuvintele de la tine.

Singura problemă vizavi de Reply ASAP constă că este disponibilă doar printr-un abonament. Valoarea acestuia crește în funcție de numărul de persoane cu care vrei să interacționezi. Prețul de start este 1,2 euro pentru o persoană și ajunge până la 15 euro pentru 20 de persoane. Aplicația poate fi descărcată din Google Play  și este compatibilă momentan doar cu dispozitivele Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele