O nouă aplicație te scapă de bara neagră de la iPhone X

O nouă aplicație te scapă de bara neagră de la iPhone X
08:15 14.11.2017

iPhone X este un telefon foarte atrăgător din prisma feței acoperită aproape integral cu un ecran. Asta nu înseamnă însă că bara neagră nu este deranjantă.

La scurt timp după lansarea iPhone X, deși telefonul a fost foarte lăudat, mulți au afirmat că nu ar fi fost lansat de Steve Jobs cu banda neagră din marginea superioară. Cu toate că, respectiva zonă întunecată este încărcată de senzori și camere, ești tentat să o percepi ca fiind un defect sau, în ce mai bun caz, o imperfecțiune. Acesta este și motivul pentru care foarte mulți au încercat să o acopere.

În cel mai bun caz, respectiva zonă neagră din rama ecranului poate fi clasificată ca fiind un rău necesar. În plus, cei de la Apple au făcut o treabă foarte bună la a profita de spațiul de pe lateralele sale. În stânga acelui spațiu negru ai operatorul sau ora exactă. În dreapta poți să vezi bateria și calitatea semnalului Wi-Fi sau 4G. Un swipe în jos din colțul din stânga sus se reflectă în afișarea notificărilor, în timp ce același swipe din dreapta sus îți afișează Centrul de Control.

Dacă te numeri printre cei care au căutat să ascundă zona neagră din ecranul la iPhone X, o nouă aplicație a fost aprobată de Apple menită să faciliteze procesul. Intitutală sugestiv Notch Remover, aplicația apelează la un artificiu foarte simplu pentru a transforma zona neagră din marginea de sus a ecranului într-o dungă ce merge dintr-o parte în alta, la fel ca la Galaxy S8 de exemplu.

Noua aplicație nu face minuni hardware pentru a-și îndeplini scopul. În schimb, transformă orice fotografie vrei să folosești ca fundal într-una cu o dungă neagră sus care maschează perfect pata aceea deranjantă. La pasul următor, rămâne să-ți definești noile imagini ca fotografii de fundal pentru aparat în Settings sau Configurări. Practic, vorbim doar de un editor foto ce pleacă de la o premisă interesantă. Aplicația costă 0,99 dolari și poate fi descărcată din AppStore.

loading...