24 ian. 2017 | 10:59

Android începe să testeze noile Instant Apps

ACTUALITATE
Android începe să testeze noile Instant Apps

Google a prezentat încă din 2016, în cadrul conferinței I/O, conceptul de Instant Apps, iar acum aceste aplicații devin publice.

Noile aplicații sunt exact ceea ce credeți că sunt, având în vedere numele. Acest nou tip de aplicație este creat astfel încât să nu mai fie nevoie de instalare pe telefon. Tot ceea ce va trebui să faci este să apeși pe un link, iar aplicația se va deschide cu funcționalitate completă, fără să mai fie nevoie de folosirea Google Play Store. A trecut aproximativ o jumătate de an de la anunțul Instant Apps, iar acum, câteva aplicații au fost lansate pentru teste.

Momentan, acestea nu sunt disponibile publicului larg și doar un număr restrâns de utilizatori au acces la ele, pentru o perioadă limitată de timp, necesară testelor. Aceștia vor oferi feedback-ul necesar pentru îmbunătățirea aplicațiilor înainte de lansarea oficială, arată engadget.com.

Între primele companii ce au lansat astfel de aplicații se numără Wish, Periscope, Viki și Buzzfeed, ultima dintre acestea fiind singura ce a rămas în cărți încă de la prezentarea din cadrul Google I/O. Astfel, aplicații precum cea a B&H nu vor fi disponibile, cu toate că aceștia au avut un demo prezentat în cadrul conferinței.

Există și alți dezvoltatori de aplicații interesați să creeze Instant Apps, dar aceștia vor mai avea de așteptat câteva luni până să aibă acces la platforma de creație. Aplicația va trebui pregătită din timp, totuși, pentru a putea fi folosită ca un modul instant, dar va trebui să respecte în continuare regulile permisiunilor din Android 6. Implementarea acestui tip de aplicații ar putea avea un mare succes, deoarece i-ar ajuta pe cei ce nu vor să mai instaleze aplicații pe care le folosesc doar ocazional.