20 sept. 2017 | 13:00

Noua tabletă Amazon Fire HD 10 ar putea fi cea mai bună la prețul ei

ACTUALITATE
Noua tabletă Amazon Fire HD 10 ar putea fi cea mai bună la prețul ei

Cei de la Amazon nu organizează conferințe precum Google sau Apple pentru a-și dezvălui noutățile, dar tableta Amazon Fire HD 10 merită toată atenția.

Într-o perioadă în care cei mai mulți producători importanți din tech nu mai fac investiții semnificative în tablete, americanii de la Amazon au lansat o variantă actualizată a tabletei lor de 10 inci. Reprodusă în imaginea de mai sus, creația este una cât se poate de atrăgătoare, fără să reinventeze apa caldă.

Această tabletă surprinzător de accesibilă este construită în jurul unui panou Full HD, adresând un reproș mai vechi al fanilor Amazon. În plus, este semnificativ mai ieftină decât varianta anterioară. În privința specificațiilor, pe lângă panoul Full HD 1080p de tip IPS LCD, conform declarațiilor oficiale, este cu 30% mai rapidă. Cantitatea de memorie RAM este dublă comparativ cu modelul anterior.

Aceasta este prima tabletă Amazon ce folosește un procesor Quad Core. La interior, pe lângă cei de 2GB RAM și un SoC necunoscut tactat la 1,8GHz, are o memorie internă de 32GB. Autonomia specificată este de 10 ore de navigare pe internet și vizionări cliprui video. Este certificată Dolby Audio și ar trebui să facă o treabă foarte bună pe partea de streaming datorită compatibilității cu standardul 802.11ac.

Alexa este în centrul atenției în noua tabletă, iar asistentul virtual poate fi apelat fără mâini pentru îndeplinerea unui număr important de sarcini, la fel ca în cazul unei boxe inteligente Echo. Memoria internă este de 32 sau 64Gb, dar în ambele cazuri poate fi extinsă cu până la 256GB sub forma unui card microSD.

Varianta cu reclame a tabletei de 32GB costă doar 149 de dolari, iar fără reclame sare la 165 de dolari. Saltul de la 32 la 64GB te costă 40 de dolari în plus. Indiferent de modelul pentru care optezi, tableta este disponibilă în culorile albastru, negru și roșu. Pentru eventuale comenzi, puteți folosi acest link.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele