ADATA HD710, un hard disk extern rezistent tuturor călătoriilor tale

ADATA HD710, un hard disk extern rezistent tuturor călătoriilor tale

ADATA HD710 e un hard disk extern cu spațiu de stocare de 1TB și un corp rezistent la apă. L-am folosit o vreme ca să-ți spun dacă este o investiție mai mult decât o achiziție.

ADATA HD710 e un hard disk extern pe care îl poți avea în mai multe nuanțe de culoare și în mai multe capacități de stocare. Începe de la 1TB și merge până la 5TB, dar asta din urmă e doar neagră. Altfel, este un gadget care atât prin design, cât și prin construcție îți transmite rezistență. E construit într-o carcasă din plastic și e acoperit cu silicon, ca să absoardă mai ușor șocurile. Desigur, rezistă la apă.

Portul este un USB 3.1 și cablul de conectare la PC are un suport special de jur împrejurul hard diskului. Vine cu garanție de trei ani, are un buffer de 8MB, 5.400 rpm și și cântărește câteva sute de grame. Asta e cam tot ce te interesează în ceea ce privește hardware-ul. Deși este un model de 2,5 inci, cu tot ambalajul care îl face mai rezistent se duce la dimensiuni comparabile cu unul de 3,5 inci. Totuși, probabil ai luat asta deja în calcul, încă de când te-ai gândit că îți trebuie așa ceva.

Cel mai mult am stocat pe el fotografii, în format JPG și RAW, iar din când în când l-am folosit ca backup pentru videoclipuri full HD filmat cu o cameră foto DSLR și unele 4K realizate cu un iPhone 8. E un produs care îți livrează cam ceea ce te-ai aștepta de la el. Vitezele sunt de hard disk (deloc surprinzător), nu e făcut pentru transferuri mari, ci pentru când ai nevoie de rezistență la transport, iar elegant n-ai putea spune.

Ca minusuri, protecția pentru port nu-mi inspiră prea multă încredere și ar trebui să fii atent la ea de fiecare dată când ai terminat de folosit produsul, să nu cumva să o închizi prost și să intre apă sau praf. De asemenea, fibra falsă de carbon de pe el probabil că ar trebui să-ți transmită că e pentru heavy duty, dar mi se pare cam mult. O decizie de design care nu te incomodează, dar, cum nu e reală, pare mai mult un artificiu de care nu era nevoie.

Rezistă la 30 de minute sub apă – l-am testat pentru vreo 10 minute și n-a avut nicio problemă, e recunoscut fără probleme pe Windows 10 și Linux, n-am ajuns să-l testez și pe un macOS și vine la un preț rezonabil pentru capacitatea de stocare. E disponibil la eMAG deja și îl poți alege albastru, galben sau negru. Eu am testat un model roșu. Mai multe produse similare găsești aici.

Citește și: