21 feb. 2017 | 15:37

Sistemul Disney care încarcă wireless toate gadgeturile dintr-o cameră [VIDEO]

ACTUALITATE
Sistemul Disney care încarcă wireless toate gadgeturile dintr-o cameră [VIDEO]

Cei de la compania Disney au reușit să creeze cu succes o metodă prin care să ofere o acoperire wireless completă unei camere obișnuite, permițând conectarea tuturor dispozitivelor de care ai nevoie.

Într-un studiu publicat în jurnalul Plos One, cercetătorii descriu metoda pe care au aplicat-o pentru a emite aproximativ 1.900 de wați de energie într-o cameră. Eficiența însă diferă, iar în funcție de poziționare poate avea o valoare cuprinsă între 40 și 90%, conform Gizmodo.

Mediul de care acest sistem are nevoie pentru a funcționa accentuează dificultățile pe care cineva le-ar putea întâmpina în încercarea de a implementa o metodă de acest gen. Camera trebuie să fie construită special pentru a permite aprovizionarea cu energie electrică wireless. Ceea ce înseamnă că pereții trebuie să fie construiți din panouri de aluminiu, iar în centrul camerei trebuie să fie poziționată o bară din cupru care conectează podeaua de tavan. În mijlocul barei, o secțiune este eliminată și sunt introduse în respectivul locaș 15 condensatoare, lucru care va seta frecvența de rezonanță și va izola câmpurile electrice.

Odată ce sistemul este pus la punct, camera este acoperită de un câmp magnetic, iar o bobină care rezonează la aceeași frecvență ca dispozitivele aflate în încăpere permite încărcarea dispozitivelor, fără a exista probleme.

Cei 1900 de wați de putere se află în limitele energiei pe care corpul uman o poate absorbi și nu reprezintă un pericol pentru cei aflați în proximitate. Problema, după cum aflăm pe baza acelorași surse, este că trebuie să ai o grijă deosebită și să nu te apropii la mai puțin de 46 de centimetri de stâlpul aflat în mijlocul încăperii. Cercetătorii menționează că această problema va putea fi însă rezolvată cu ajutorul unui sistem mai reactiv.

Deși există numeroase obstacole pentru cei care aleg implementarea acestei metode (care îți oferă o acoperire wireless completă), sistemul este unul viabil care ți-ar putea elimina o parte din grijile de zi cu zi.