17 oct. 2017 | 07:31

Cum arată 10 ani de iPhone-uri într-un test de performanță

VIDEO ACTUALITATE

Apple a făcut o treabă foarte bună cu iPhone-urile din ultimii 10 ani, iar cei de la EverythingApplePro au avut ocazia să testeze toate terminalele de până acum.

Deși sunt utilizator vechi de iPhone, nu mai am primele modele pe care le-am achiziționat în urmă cu aproape 10 ani. Respectivele dispozitive continuă însă să fie utilizate, iar publicații online precum EverythingApplePro le aduc în prim plan în fiecare an pentru a le compara cu noutățile din Cupertino.

Având în vedere că anul acesta se împlinesc 10 ani de lansarea primului smartphone Apple, un test menit să evidențieze evoluția performanței terminalelor este mai relevant ca niciodată. Deși s-au schimbat multe particularități între timp, conceptul de iPhone a rămas o constantă și îți oferă multe motive să-l îndrăgești.

Clipul de mai sus nu vine la înaintare cu rezultate neașteptate, dar reprezintă o retrospectivă interesantă ce nu ar trebui ocolită de către nici un fan adevărat. În plus, având în vedere schimbările radicale de design introduse de iPhone X, putem spune că acestea vor rămâne iPhone-urile definite prin prezența unui buton principal de Home sub ecran.

Pe hârtie, iPhone 8 este de 150 de ori mai sprinten decât primul model lansat în 2007. Acesta este și motivul pentru care, în testul în care s-a măsurat timpul de pornire, cel mai nou smartphone Apple a ieșit pe primul loc. Nu te-ai fi așteptat însă ca iPhone 2G, primul gadget cu abilități de telecomunicații al companiei să obțină locul șase în clasament, fiind urmat de alte opt aparate semnificativ mai noi.

Rezultatele testului comparativ devin din ce în ce mai previzbile pe parcursul clipului, dar tot se reflectă într-o vizionare interesantă. Era imposibil, de exemplul, ca iPhone 8 Plus să nu aibă cea mai bună cameră. În final, un astfel de clip este de fapt o lecție de istorie ce surprinde ”felia” celor de la Apple din istoria smartphone-urilor moderne.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele