06 oct. 2016 | 13:23

Un telefon Nokia a încasat un glonț, salvând viața unui om

ACTUALITATE
Un telefon Nokia a încasat un glonț, salvând viața unui om

Știm cu toții deja legenda conform căreia Nokia 3310 este cel mai rezistent telefon din lume, dar vedeta este acum modelul 301.

Glumele cu privire la telefoanele Nokia indestructibile au apărut încă de acum 5 ani, acestea fiind făcute pe seama modelului 1100. Lucrurile au devenit ceva mai interesante când atenția s-a mutat asupra telefonului Nokia 3310, unul dintre cele mai bine vândute telefoane din lume.

Nokia 3310 este, în continuare, o temă recurentă a meme-urilor de pe Internet, majoritatea arătând cât de durabil este telefonul, în ce moduri ar putea fi folosit și ce ar fi nevoie să facă un utilizator pentru a-l distruge.

Cel mai recent episod legat de indestructibilitatea telefoanelor Nokia vine de la modelul Nokia 301, care a rezistat cu brio la impactul cu un glonț.

Informația vine chiar de la unul dintre creatorii acestui telefon. Peter Skillman este un angajat Microsoft și a fost parte din echipa care a realizat modelul 301, în urmă cu aproximativ trei ani. Acesta a postat pe Twitter o imagine care înfățișează un astfel de telefon străpuns de un glonț, conform thenextweb.com.

Telefonul nu mai este funcțional, evident, dar viața posesorului a fost salvată de acest ”scut”. Glonțul a rămas prins în carcasa telefonului, iar proprietarul nu a fost rănit. O asemenea imagine reprezintă o dovadă impresionantă a integrității structurale a telefonului care i-a salvat viața bărbatului din Afganistan, conform spuselor lui Skillman.

Acesta nu e primul telefon care reușește să salveze viața unui posesor care este împușcat. În urmă cu doi ani, un polițist din Brazilia a fost împușcat, dar glonțul s-a oprit în telefonul Lumia 520 pe care îl avea în buzunarul de la spate. La acea vreme, a fost lansat un nou val de glume în mediul online cu privire la durabilitatea telefoanelor Nokia, sporind popularitatea brandului ce intrase deja într-un declin de imagine la acea vreme.