29 iul. 2016 | 19:30

Sfaturile care te vor face expert în WhatsApp

TUTORIALE
Sfaturile care te vor face expert în WhatsApp

În acest articol am inclus câteva dintre sfaturile care te vor ajuta să ai o experiență cât mai bună în WhatsApp.

Cu toții folosim aproape zilnic diverse aplicații gratuite de mesagerie, dar se pare că cei mai mulți au tendința de a se orienta către WhatsApp când vine vorba de respectiva activitate. Aplicația a reușit să-ți mențină popularitate, în ciuda concurenței puternice de care a avut parte în ultima perioadă.

În aceste condiții, am alcătuit o listă cu unele dintre cele mai bune trucuri pe WhatsApp de care te poți folosi în prezent pentru a avea parte de o experiență mai bună.

Cum ascunzi faptul că ai citit un mesaj pe WhatsApp

După cum probabil știm toți deja, lângă fiecare mesaj pe care îl trimiți în WhatsApp vei avea două tick-uri albastre care vor indica faptul că destinatarul a citit ce i s-a transmis. Însă, cel mai probabil, au fost câteva situații în care ți-ai dorit ca persoana cu care conversai să nu fi știut că ai citit un anume mesaj. Din fericire, există o soluție și, ca de obicei, aceasta presupune un sacrificiu.

Dacă folosești iOS, va trebui să accesezi următoarele opțiuni: Settings > Account > Privacy > Read Receipts. În cazul în care ai un dispozitiv Android, pașii sunt următorii: Settings > Account > Privacy > Read Receipts. În fiecare dintre aceste cazuri, opțiunea Read Receipts trebuie să fie dezactivată. Trebuie, totuși, să țineți cont de faptul că, odată ce faci acest lucru, nici tu nu vei mai putea vedea când cealaltă persoană ți-a citit mesajul.

Cum ascunzi activitatea

După cum probabil știi, în dreptul contactelor apare de multe ori expresia ”Last seen on…”. În cazul în care vrei să-ți ascunzi activitatea, trebuie să accesezi meniul, urmat de ”Settings”, ”Account” și ”Privacy”. La ”Status” poți selecta ”Nobody”, iar atunci nimeni nu va mai putea vedea când ai fost activ pe WhatsApp ultima oară. Trebuie menționat că din acel moment, nici tu nu vei mai putea vedea activitatea altora.

WhatsApp Status

Cum scoți în evidență anumite cuvinte dintr-un mesaj

Poate unele mesaje pe care le trimiți au cuvinte mult mai importante, asupra cărora trebuie să atragi atenția. În cazul în care vrei să ca un cuvânt să fie îngroșat, va fi necesară inserarea acestuia între semnele ”*”, în felul următor: *exemplu*. Pentru a avea un cuvânt înclinat, trebuie să-l introduci între ”_” ( _exemplu_ ), iar pentru a-l tăia, folosește tilda ”~” în felul următor: ~exemplu~.

Cum transferi conversațiile din WhatsApp

În cazul în care ai un telefon Android cu un card microSD, este foarte ușor să salvezi conversațiile. Selectează meniul, apoi ”Settings”, ”Chat Settings” și ”Blackup Conversations”. Informațiile vor fi transferate ulterior, odată cu cardul. Dacă nu ai card, va fi nevoie de un manager de fișiere pentru a accesa sdcard/WhatsApp, locația la care sunt stocate datele, și pentru a le transfera. Pentru iOS, instrucțiunile complete pot fi găsite pe site-ul Apple.

WhatsApp backup

Cum adaugi date în calendar (doar pe iOS)

Cei cu terminale iOS pot crea evenimente direct în WhatsApp. Nu trebuie decât să țină degetul apăsat pe o dată inclusă într-un mesaj și să selecteze opțiunea ”Create Event”.

Cum securizezi aplicația (doar pe Android)

În cazul în care vrei o protecție sporită pentru conținutul din WhatsApp, poți apela la o aplicație specializată. Pe Google Play Store, de exemplu, poți găsi soluții precum Messenger and Chat Lock, AppLock și Smart AppLock. De cealaltă parte, pentru Windows Phone există WhatsApp Locker, iar pentru BlackBerry, Lock for Whats Messenger. Utilizatorii de iOS încă nu au acces la o asemenea soluție.

Cum marchezi o conversație drept necitită

Sunt unele situații în care nu vrei să răspunzi imediat unui mesaj pe care deja l-ai citit. Pentru asemenea cazuri, cel mai bine este să marchezi conversația respectivă drept una necitită, sau ”Unread”. Pentru a face asta pe iOS, trebuie să intri în secțiunea ”Chats” și să glisezi cu degetul de la stânga la dreapta pe o conversație, iar apoi să selectezi ”Mark as Unread”. Pentru Android, în loc de glisare, ține degtul apăsat o scurtă perioadă pe conversație, selectează meniul din dreapta sus marcat prin trei puncte și alege ”Mark as Unread”.

Cum folosești WhatsApp pe PC

WhatsApp îți dă posibilitatea de a accesa aplicați de pe PC. Este necesar să ai telefonul conectat la internet în acel moment, deoarece sincronizarea se face pe web. Odată ce accesezi aplicația online web.whatsapp.com, va trebui să scanezi un cod QR folosind opțiunea WhatsApp Web din meniul aplicației mobile.

Din acel moment, vă vor apărea toate contactele și conversațiile pe ecran. După cum scrie și pe site-ul respectiv, este recomandat ca telefonul să fie conectat la o rețea WiFi pentru a limita traficul de date.

whatsapp web

Cum limitezi traficul de date

WhatsApp nu este cunoscută drept o aplicație care consumă foarte mult trafic, însă situația se poate schimba în cazul în care trimiți multe imagini sau fișiere video. Din fericire, dezvoltatorii au inclus opțiuni prin care îți permit să selectezi conținutul pe care îl vrei descărcat automat. Atât pe Android, cât și pe iOS, trebuie să accesezi meniul și apoi ”Settings”. Aici vei găsi diverse setări, care te vor ajuta să-ți gestionezi cât mai bine traficul de date.

Cum oprești notificările pentru o conversație

Notificările pentru anumite grupuri sau conversații pot deveni enervante de multe ori. Pentru situațiile în care nu mai vrei notificări, dar nici nu vrei să părăsești un grup, WhatsApp îți oferă o posibilitate. Utilizatorii de iPhone sunt nevoiți să deschidă grupul, să facă click pe subiect pentru a vedea informațiile și să selecteze ”Mute”.

Pentru cei cu Android, lucrurile sunt și mai simple. Mai întâi este deschis grupul, selectat meniul din dreapta sus și se dă click pe ”Mute”. Ai opțiunea de a opri notificările pentru 8 ore, o săptămână, un an sau pentru totdeauna, prin debifarea opțiunii ”Show Notifications”.

WhatsApp notificari

Cum ascunzi fotografia de profil pe WhatsApp

Poate la un moment dat, din diverse motive, vei dori să-ți ascunzi chiar și fotografia de profil. Pentru a selecta publicul care îți poate vedea imaginea de profil, trebuie să accesezi următoarele opțiuni: Settings > Account > Privacy > Profile Photo.

Cum scoți fotografiile din galerie

Este posibil să nu vrei ca pozele din WhatsApp să fie afișate în galeria care conține imaginile realizate cu camera foto. Astfel, cei cu iOS trebui să acceseze ”Settings”, ”Privacy”, ”Photos” și apoi să dezactiveze opțiunea ”WhatsApp”. Utilizatorii de Android vor fi obligați să utilizeze un manager de fișiere pentru a accesa locația sdcard/WhatsApp/Media. În fiecare dosar care te interesează va trebui să selectezi ”New” din stânga jos și să creezi un fișier denumit ”.nomedia”.

WhatsApp nomedia

Cum creezi scurtături către anumite conversații (doar pe Android)

Cu unele persoane comunici atât de des prin WhatsApp, încât acestea merită o scurtătură specială, pentru a nu mai fi nevoit să intri în aplicație și abia apoi în conversație. Opțiunea este disponibilă doar pe Android și poate fi activată în felul următor: Chats > Specific chat > Menu > More > Add Shortcut. O altă modalitate ar fi apăsarea lungă pe un chat anume, iar apoi selectarea meniului din dreapta sus, urmată de selectarea opțiunii ”Add Chat Shortcut”.

Cum recuperezi mesaje șterse

Uneori se întâmplă să mai ștergem un mesaj, doar pentru a realiza mai târziu că acest ne era necesar dintr-un anume punct de vedere. WhatsApp face backup la mesagerie în fiecare dimineață la ora 4, iar dacă vrei să recuperezi mesajele șterse, cea mai ușoară metodă este să dezinstalezi și să reinstalezi ulterior aplicația. Atunci vei avea opțiunea de a restabili baza de date cu mesajele din ultimele șapte zile.

Utilizatorii de Android pot avea acces și la mesajele mai vechi de șapte zile prin instalarea unei aplicații pentru administrarea fișierelor. Acestea vor putea fi găsite în locația ”sdcard/WhatsApp/Databases”. Fișierul care te interesează trebuie redenumit msgstore.db.crypt, iar apoi trebuie să intri în ”Settings”,”Apps” și ”WhatsApp”. Aici vei face click pe ”Clear Data” și vei restabili în continuare baza de date.

Cum marchezi cele mai importante mesaje

Unele mesaje sunt mai importante decât altele. Dezvoltatorii sunt conștienți de această realitate și de aceea îți dau posibilitatea de a le marca pe cele mai importante. Pentru a marca un mesaj anume, nu trebuie decât să intri într-un chat, să ții apăsat degetul pe un mesaj, iar apoi să apeși pe butonul sub formă de stea care apare deasupra. Pe iOS, există și posibilitatea de a apăsa de două ori pe un mesaj pentru a vedea opțiunile.

Cum trimiți multe mesaje private fără a crea un grup

Cu toții știm ce a pățit un utilizator de iPhone în urmă cu câteva luni, acesta creând o conversație cu toate fetele cunoscut pe Tinder, când voia de fapt să trimită câte un mesaj privat pentru fiecare. În iMessage este imposibil acest lucru, dar WhatsApp nu vă va dezamăgi. Funcția ”Broadcast” vă permite să trimiteți mai multe mesaje către diferite persoane fără a crea un grup.

Pe Android nu trebuie decât să selectați ”New Broadcast” din meniu. În cazul iOS, este necesar să selectați ”Chats”, apoi ”Broadcast Lists” și ”New List”. Conform celor de la TechRadar, răspunsurile persoanelor care primesc mesajul nu vor fi văzut decât de cel care a inițiat conversația.

WhatsApp broadcast