Panasonic a prezentat un nou model de televizor transparent

Panasonic a prezentat un nou model de televizor transparent

Ideea unui televizor transparent care se poate ”ascunde” în sufragerie nu mai este SF, asta după ce Panasonic a prezentat un astfel de prototip.

Uneori, indiferent cât de bine ar arăta camera în care ai un televizor, privirea îți va fi atrasă, și nu neapărat într-un mod pozitiv, de dreptunghiul negru așezat pe un perete sau pe un suport. Dacă vrei ca design-ul minimalist al sufrageriei sau al dormitorului să fie dus și mai departe, atunci trebuie să arunci o privire la propunerea Panasonic.

Compania a prezentat în cadrul CES 2016 un nou model de televizor ”invizibil”. Acesta a fost așezat strategic într-o replică a unei sufragerii, astfel încât cei curioși să descopere exact care este experiența de vizualizare când vine vorba de un asemenea ecran.

Televizorul are două moduri de funcționare, modul transparent și modul ecran. Evident, modul transparent este cel în care televizorul se ”camuflează” și se integrează în peisaj, iar modul ecran este cel în care poți urmări conținut multimedia pe TV. Mai mult, televizorul are un sistem de prindere unic, ce folosește o pereche de șine, astfel încât îi poți schimba poziția destul de ușor, relatează engadget.com.

Modul în care televizorul va fi controlat reprezintă un punct forte al dispozitivului de la Panasonic. Firește, dacă ești adeptul unui sistem clasic, poți folosi o telecomandă pentru a schimba canalele, dar Panasonic vrea ca televizorul să recunoască și gesturi sau comenzi vocale pe care un utilizator le poate transmite.

Deși primul display creat de Panasonic avea tendința să fie mai întunecat decât televizoarele normale, având nevoie de o lumină adițională pentru a oferi o calitate bună a imaginii, ecranul de acum oferă imagini clare și luminoase pe cont propriu. Panasonic va mai lucra la conceptul de televizor transparent și speră ca prima variantă disponibilă publicului să fie gata în următorii trei ani.

Citește și: