Google are fișiere audio cu conversațiile tale, dar le poți șterge

Google are fișiere audio cu conversațiile tale, dar le poți șterge

Google poate înregistra toate comenzile vocale transmise de utilizatori dispozitivelor mobile.

De curând, cei de la Google au fost subiectul unei știri foarte interesante. Publicația Independent menționa că Google ar înregistra conversațiile pe care oamenii le au în jurul telefoanelor, amintindu-le unora de scandalul în care a fost implicată Facebook în urmă cu ceva vreme. Situația respectivă a fost declanșată atunci tot de un raport al celor de la Independent. În respectivul context, un profesor de la Universitatea San Francisco a afirmat că rețeaua socială vă ascultă conversațiile desfășurate în jurul telefonului prin intermediul microfonului pentru a vă servi anumite reclame, pornind de la interesele menționate.

Rețeaua socială a negat acuzațiile, menționând că aplicația sa are, într-adevăr, asemenea funcții, însă doar pentru a observa ce conținut preferă oamenii și pentru a le sugera să-l distribuie pe Facebook. Din câte se pare, nici de această dată nu sunt mari motive de îngrijorare. Astfel, serviciul poate înregistra fiecare comandă vocală pe care un utilizator o transmite, însă oferă, în același timp, o modalitate simplă prin care fișierele audio pot fi șterse.

În cazul în care ați folosit comenzile vocale în Google, iar acum vreți să le ștergeți, sau doar să vedeți ce informații deține Google, nu trebuie decât să vă autentificați în Google, să accesați Google.com și să faceți click pe poza de profil din dreapta sus și pe My Account. În pagina următoare, căutați ”My Activity” și faceți click pe ”Go to My Activity”. După aceea, faceți click pe ”Activity Controls” în partea stângă și apoi faceți scroll în jos până vedeți ”Voice & Audio Activity”. După un click pe ”Manage Activity” ar trebui să vedeți toate informațiile.

Cât despre înregistrarea conversațiilor din jurul dispozitivelor, nu trebuie să vă faceți griji. Google nu folosește același mecanism ca Facebook, iar americanii ar putea înregistra mai multe lucruri decât comenzile vocale doar dacă utilizatorii ar avea conversații cu alte persoane după ce au rostit ”OK Google”, în timp ce dispozitivul asculta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI