20 ian. 2016 | 19:19

Google Chrome va deveni mai rapid grație unui nou algoritm

ACTUALITATE
Google Chrome va deveni mai rapid grație unui nou algoritm

În curând, paginile se vor încărca mult mai repede în Google Chrome.

Dacă sunteți printre cei mai puțin mulțumiți de viteza cu care Google Chrome încarcă paginile, atunci veți fi fericiți să aflați că gigantul din Mountain View va implementa un nou algoritm de compresia care va accelera acest proces. După cum scriu cei de la Verge, acesta se numește Brotli și a fost introdus în luna septembrie a anului trecut. Va fi capabil să compreseze datele într-o perioadă mult mai scurtă de cât algoritmul precedent (cu 26% mai scurtă), reprezentând un pas important înainte pentru popularul browser.

Ilya Grigorik, ingineri în cadrul Google, a declarat prin intermediul Google Plus că Brotli este aproape de lansare, astfel că utilizatorii de Chrome ar trebui să se aștepte la viteze îmbunătățite în scurt timp. Nici utilizatorii de mobil nu au fost uitați, Brotli ajutându-i pe aceștia să economisească baterie și să consume mai puțin trafic.

Conform unor informații recente, și Firefox va adopta Brotli în perioada următoare. Nu știm, însa, dacă noul algoritm va reduce și cantitatea mare de memorie ocupată de browser, una dintre cele mai cunoscute probleme ale sale. În acest sens, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți ar fi să dezactivați pluginurile și extensiile. O listă completă a metodelor prin care puteți face Chrome să funcționeze mai repede este disponibilă aici.