17 aug. 2016 | 08:33

Cum activezi tema întunecată în Windows 10 pentru o experiență diferită

ACTUALITATE
Cum activezi tema întunecată în Windows 10 pentru o experiență diferită

Tema întunecată în Windows 10 a fost introdusă odată cu update-ul aniversar lansat în urmă cu câteva săptămâni și oferă o experiență perfectă pentru cei care nu vor prea multe culori deschise.

Mai ales dacă folosiți computerul în cea mai mare parte a timpului în condiții de lumină scăzută sau noaptea, este recomandabil fie să reduceți semnificativ lumina ecranului pentru a nu vă obosi ochi, fie să activați o temă întunecată. Aceasta fost prezentă în toate versiunile de Windows într-o formă sau alta, dar în noul sistem de operare Microsoft a fost introdusă doar odată cu Windows 10 Anniversary Update. Tema întunecată, intitulată Dark Mode în Windows 10, nu este neapărat completă, înlocuind toate elementele de interfață cu culori închise, dar merită cu siguranță încercată.

Pentru a trece meniul Settings din Windows și alte câteva aplicații în modul întunecat, intrați în Settings din bara de Start, la secțiunea Personalization și dați click pe Colors. Cu respectiva fereastră în fața ochilor, în partea dreaptă alegeți o culoare de fond precum un gri închis. Un pic mai jos, alegeți Dark în dreptul butonului Choose your app mode. Această modificare se va reflecta și în meniul aplicațiilor universale – UWP – Universal Windows Platform.

Mare problemă, din punctul meu de vedere, este că modificarea de mai sus nu influențează aspectul File Explorer. Acesta va rămâne pe alb. Opțional, deși nu veți obține niște rezultate ideale, puteți aplica o temă High Contrast din meniul Themes din Settings – Personalization. O astfel de modificare va influența și culoarea de fond din File Explorer. În Microsoft Office 2016 sau cea mai recentă versiune Office 365 există de asemenea o temă întunecată pe care o puteți activa. Intrați Word sau Excel, în meniul File la secțiunea Options. În tab-ul General, primul din stânga sus, la Office Theme, din secțiunea Personalize your copy of Microsoft Office, alegeți Black.

În cazul browserelor, dacă folosiți Microsoft Edge, faceți click pe cele trei puncte în dreapta sus și intrați în Settings. În dreptul butonului Choose a theme, optați pentru Dark. În Chrome, puteți instala Morpheon Dark Theme din Chrome WebStore pentru a obține un rezultat estetic similar. Pentru Firefox, accesați secțiunea de teme din meniul Addons și instalați o temă întunecată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele