09 apr. 2016 | 14:03

Cât de greu era să trimiți un e-mail în 1984

ACTUALITATE
Cât de greu era să trimiți un e-mail în 1984

Un videoclip ne demonstrează cât de mult au progresat calculatoarele în ultimii 30 de ani.

Din când în când, mai avem parte de un videoclip care ne demonstrează cât de mult am progresat și cât de ușoare au devenit unele acțiuni care necesitau un efort extrem de mare în trecut. Redactarea unui e-mail scurt, de exemplu, nu durează decât câteva secunde în ziua de astăzi. Însă în anul 1984, acesta se pare că era un proces mult mai dificil decât ne-am fi putut imagina vreodată. Dovada este un videoclip înregistrat chiar în acel an și care a fost publicat de către cei de la Mashable de curând.

Într-o perioadă în care puțini oameni știau cum să trimită un mesaj de pe calculator, personajele care apar în videoclip susțin că procesul este unul extrem de simplu. Însă, raportat la ceea ce avem în ziua de azi, este de o complexitate remarcabilă. După cum puteți vedea în materialul de mai sus, unul dintre primele obiective era conectarea computerului la rețeaua Prestel. Astfel, pentru a stabili o conexiune, utilizatorul s-a folosit de un telefon cu disc rotativ.

După ce a trecut și de acest pas, persoana de la calculator s-a autentificat într-un program denumit Micronet 800, care oferea diverse lucruri, precum informații și știri din domeniul tehnologiei, software care putea fi descărcat și numeroase alte servicii. Într-un final, ne este demonstrat cum un mesaj scris pe un calculator poate fi trimis către alt dispozitiv. Desigur, trebuie să luăm în considerare faptul că în acel an, o asemenea tehnologie era, într-adevăr impresionantă, iar asistenți personali precum Google Now sau Siri, care pot redacta singuri mesaje dictate de utilizatori, erau la ani distanță. Într-un final, prezentatoarea emisiunii ne arată cum mesajul pe care tocmai l-a primit pe PC poate fi reprodus pe o coală cu ajutorul unei imprimante.