19 ian. 2016 | 14:26

Cafeaua în spațiu se face altfel decât pe Pământ [VIDEO]

ACTUALITATE
Cafeaua în spațiu se face altfel decât pe Pământ [VIDEO]

În spațiu nu există gravitație, așa că va trebui să vă luați gândul de la căni drăguțe, tonomate italiene de espresso sau espressoare avansate care să le porți la tine și să-ți pregătească băutura cofeinizată. În spațiu există tehnologie, pungi de plastic și paie de supt băuturile.

Astronautul britanic Tim Peake, de pe Stația Spațială Internațională, a arătat publicului de pe Internet cum anume se fac cafelele în spațiu. Spre deosebire ce paradisul de arome de care te bucuri în fiecare dimineață, astronautul englez trebuie să scoată o pungă de plastic argintie dintr-un container și o bagă în ceea ce, probabil, ar fi cel mai avansat fierbător din lume. După abia câteva secunde, Peak ia pliculețul de cafea și o bea (vai!) cu paiul.

Pliculețul magic conține în vacuum cam toate ingredientele necesare unei cafele tipice americane: cremă (care este un substitut pentru zahăr) și cafea măcinată. Apa fierbinte, evident, transformă tot conținutul într-o băutură cofeininzată pe care o bei cu paiul.

Totuși, nu e nicio rușine în a bea cafea cu paiul atâta vreme cât o faci în spațiu. Problema apare când te saturi să tot îți bei cafeaua în astfel de condiții și să visezi la ziua când vei bea din nou licoarea neagră într-o cană caldă în confortul propriei sufragerii.