Pietonii ar putea fi amendați pentru folosirea telefonului pe stradă

Pietonii ar putea fi amendați pentru folosirea telefonului pe stradă
09:48 28.03.2016

Șoferii nu au voie de mult timp să își folosească telefoanele fără un set hands-free, dar și pietonii ar putea avea parte de aceleași restricții.

Recunoaște! Și ție ți s-a întâmplat să te împiedici sau să dai cap în cap cu altă persoană pentru că erai prea absorbit de un articol cu pisici sau de o conversație pe Facebook Messenger.

Experții sunt de părere că asta este o problemă din ce în ce mai serioasă în jurul lumii, pe măsură ce oameni de toate vârstele devin din ce în ce mai dependenți de dispozitivele electronice.  Și chiar pare că aceștia au dreptate: dintre toate fatalitățile, 11% implicau pietoni în 2005, iar procentul a ajuns la 15%, în 2014.

Și numărul persoanelor care doar se rănesc din cauza telefoanelor a crescut exponențial. Un studiu a determinat că majoritatea celor implicate în accidente pietonale sunt femei cu vârsta pâna la 40 de ani. În mod ciudat, vorbitul la telefon era cauza cea mai întâlnită a accidentelor, iar scrisul de mesaje a fost motivul întâmplărilor nefericite în 12% din cazuri. Aproape 80% dintre răni au fost cauzate de o căzătură, iar 9% de o întâlnire dureroasă cu un obiect fix.

O nouă lege ar putea scădea numărul acestor accidente, dar ar putea nemulțumi foarte multă lume.

Potrivit Mashable, Pamela Lampitt, o politiciană din New Jersey, vrea să interzică trimiterea de mesaje în timpul mersului și să îi amendeze pe cei care vorbesc la telefon fără un dispozitiv hands-free când sunt la plimbare. Amenda pentru astfel de comportament ar fi de până la 50 de dolari și 15 zile de pușcărie.

O propunere similară a fost făcută și în Hawaii și presupune amendarea cu până la 250 de dolari a pietonilor care traversează strada în timp ce folosesc un dispozitiv electronic.

Nu se știu care sunt șansele ca astfel de legi să fie adoptate, mai ales că unele similare nu au fost acceptate în state ca Arkansas, Illinois, Nevada sau New York, dar un lucru este sigur: dependența noastră de telefon nu dăunează doar somnului, ci și integrității noastre fizice.

Etichete: