Snapchat te face mai fericit decât Facebook, și nu datorită sextingului

Snapchat te face mai fericit decât Facebook, și nu datorită sextingului

Există multe studii care ne-au arătat că Facebook și Instagram ne fac nefericiți, dintr-o varietate de motive. Ei bine, se pare că lucrurile stau diferit în ceea ce privește Snapchat, dar nu din motivele la care te-ai fi gândit.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au realizat un studiu, în cadrul căruia au demonstrat că Snapchat e o platformă excelentă pentru interacțiuni satisfăcătoare. Deși pentru mulți e o aplicație socială creată pentru sexting și pentru a oferi tinerilor un spațiu de distribuire temporară a pozelor cu conținut sexual, e folosită mai mult pentru a comunica și interacționa cu persoanele apropiate. A ajuns la 100 de milioane de utilizatori activi zilnic, ceea ce e un indiciu destul de relevant.

Studiul a fost efectuat pe 154 de studenți posesori de smartphone și a fost publicat în Information, Communication și Society. De asemenea, e unul dintre primele studii care analizează modul în care rețelele sociale ne afectează dispoziția. Starea de bine a participanților a fost apreciată în funcție de răspunsul lor la diverse mesaje, trimise pe parcursul zilei. Întrebările erau de tipul „Cât de bine te simți acum?” sau „Cât de plăcută sau neplăcută a fost ultima interacțiune?”

Răspunsurile au fost analizate și au determinat că utilizatorii sunt mai fericiți și mai pozitivi când folosesc Snapchat, în raport cu Facebook. Pe de altă parte, interacțiunile pe Snapchat sunt mai puțin utile în ceea ce privește sprijinul, prin comparație cu Twitter, mesajele text, mailurile, telefoanele și întâlnirile față în față, potrivit Yahoo! Tech.

Prin urmare, dacă Facebook poate genera probleme mentale și tendințe depresive, Snapchat face opusul și poate că nu ar fi rău să ne orientăm mai mult către el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: