02 feb. 2015 | 08:26

Smartphone-uri pentru școlari. Ce telefoane sunt cele mai potrivite pentru elevi

FEATURE
Smartphone-uri pentru școlari. Ce telefoane sunt cele mai potrivite pentru elevi

Alegerea de smartphone-uri pentru școlari poate fi dificilă: telefonul trebuie să fie rezistent și nu  foarte scump, dar și suficient de performant pentru a încărca jocurile si aplicațiile preferate ale copilului.

Smartphone-urile printre școlarii de vârste fragede sunt de ceva vreme un lucru obișnuit. Conform unor statistici, unul din zece copii cu vârsta de 6 ani, din Romania, primește primul său smartphone.

Alegerea smartphone-ului potrivit pentru un școlar poate fi insă un lucru mai dificil decât pare la prima vedere. Trebuie luate în considerare atât rezistența telefonului, care odata ajuns în mâna copilului ar putea să sufere un tratament destul de dur, dar și prețul și performanțele.

Smartphone-uri pentru școlari: Samsung Galaxy S3 Mini

Galaxy S3 poate fi un smarphone potrivit pentru scolari deoarece are un procesor Cortex A9 Dual core, o memorie RAM de 1 Gb si memorie interna 8 Gb, suficient pentru a-și instala cele mai multe jocuri preferate ale celor mici.

Designul este unul asemanator cu cel al Galaxy S3, doar că într-o varianta mai mică si mai ușor de manevrat pentru un școlar. Ecranul este unul de 4 inch, iar camera foto principală are 5 Mp.

Îl puteți cumpăra AICI la mai puțin de 600 de lei.

Samsunng Galaxy s3 mini smartphone-uri pentru scolari

Smartphone-uri pentru școlari: Motorola Moto G

Dacă sunteți dispus să investiți o sumă ceva mai mare pentru primul smartphone al copilului, puteți să luați în calcul și varianta unui Motorola Moto G, care are diagonala afișajului de 5 inch, lucru ce îi va permite școlarului să joace în cele mai bune condiții Candy Crush Saga sau Clash of Clans. În plus, camera foto principala are 8 Mp.

Față de Samsung, acest model de Motorola costă ceva mai mult, și poate fi cumpărat de AICI.

Motorola Moto G smartphone-uri pentru școlari

Smartphone-uri pentru școlari: Nokia Lumia 520

Smartphone-ul Nokia Lumia 520 poate fi o alegere excelentă pentru un prim smartphone al unui școlar din mai multe motive. În primul rând Lumia 520 folosește sistemul de operare Windows, care este foarte ușor de învățat.

În plus, smartphone-urile cu WIndows OS vin cu  opțiuni de control parental al magazinului de aplicații, astfel poți bloca downloadul conținutului nedorit.

Dintre smartphone-urile potrivite pentru școlari, Lumia 520 este una dintre cele mai ieftine variante, și îl poți găsi AICI.

Nokia Lumia 520 smartphone-uri pentru scolari

Smartphone-uri pentru școlari: Sony Xperia M2

Xperia M2 are o configurație destul de bună, procesor Quad-Core cu frecvență de 1,2 GHz, 1 GB memorie RAM și 8 GB stocare internă, numai bun pentru un prim smartphone al unui școlar.

Cu un ecran mare, 4,8 inch, Xperia M2 se aseamănă foarte mult ca design cu Xperia Z2. Îl găsești AICI.

Sony Xperia M2 smartphone-uri pentru școlari