CES 2015 – Mercedes pregătește revoluția automobilului: Mașina autonomă va schimba tot ce știm

CES 2015 - Mercedes pregătește revoluția automobilului: Mașina autonomă va schimba tot ce știm

Pe lângă mașina BMW care se parchează singură, la CES 2015 a ajuns și Mercedes cu mașina care se conduce singură. Astfel, Google are un rival pentru mașina autonomă la care lucrează de câțiva ani.

Dacă ne-am obișnuit deja cu experimentele Google pentru mașini autonome, sunt interesante încercările producătorilor tradiționali de a prinde din urmă compania americană. La CES 2015, Mercedes face un pas mare în față și prezintă mașina autonomă. Totuși, este încă un concept, dar este un automobil încărcat cu tehnologie și ecrane tactile cu care să interacționezi.


Modelul prezentat la CES 2015 se numește Mercedes-Benz F 015 și este o mașină electrică cu dotări „clasice“, precum volan și scaune, dar acestea din urmă sunt mobile. Mașina poate fi pusă pe pilot automat și ocupanții pot discuta și interacționa fără să se mai preocupe de drum. În timp ce pasagerii se relaxează, discută sau se informează despre locul în care au ajuns prin intermediul ecranelor tactile, mașina rulează folosind senzorii și computerul care îi „desenează“ traseul.

Cum nu mai este o surpriză, interacțiunea nu este limitată doar la atingere. Pasagerii pot interacționa cu vehiculul atât prin comenzi vocale, cât și prin gesturi. „Oricine este atent numai la ce se întâmplă în tehnologie nu a înțeles încă pe deplin cum mașina autonomă va schimba societatea noastră. Mașina se dezvoltă dincolo de rolul său de a ne transporta și, în viitor, va deveni un spațiu mobil de locuit“, a afirmat Dieter Zetsche, președinte Daimler AG și directorul Mercedes-Benz, conform CNET.

masina autonoma mercedes 3

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: