Google Chrome devine mai sigur pentru toata lumea

Google Chrome devine mai sigur pentru toata lumea

, Chrome primeste un update important de securitate de care vor profita toti utilizatorii programului.

google-chromeChrome vine cu multe functii in plus daca alegi sa te autentifici in browser cu ID-ul si parola de Google. Pe langa sincronizarea tab-urilor si a bookmark-urilor pe mai multe sisteme, autentificarea respectiva se mai reflecta intr-un beneficiu important pe partea de securitate. Toate cautarile facute prin intermediul barei de adresa sunt criptate prin intermediul unei conexiuni SSL. Acest protocol face mult mai dificila, daca nu imposibila, aflarea cautarilor din reteaua locala in cazul unor atacuri de tip WireShark.

Chrome 25 beta ofera functia descrisa mai sus tuturor utilizatorilor de Chrome, indiferent daca folosesc sau nu un ID de Google. Cu alte cuvinte, toate paginile de rezultate ce vor fi afisate ca raspuns la o cautare vor avea un URL care incepe cu HTTPS, in loc de HTTP.  Nu vor lipsi din noul Chrome nici cateva update-uri pe partea de securitate.

Implementarea acestei functii a fost neglijata foarte mult timp de catre Google. Firefox 14 a facut aceasta tranzitie la cautari securizate in iulie anul trecut pentru toti utilizatorii browser-ului.

Google Chrome update ssl https

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI