Samsung, LG, Pantech si altii, amendati pentru „smenuiala” in Coreea

Samsung, LG, Pantech si altii, amendati pentru „smenuiala” in Coreea

Samsung, LG, Pantech si alti au luat o amenda serioasa in CoreeaDaca tot ne-am obisnuit sa ne schimbam smartphone-urile mai des decat adidasii, e extrem de neplacut sa afli ca niste baieti, undeva departe, au definit arbitrar preturile exorbitante ale acestora. Si, totusi, asta s-a intamplat.

Autoritatile coreene, in urma unui studiu atent al pietei, au decis in aceste zile ca producatorii LG, Samsung, Pantech si operatorii de telefonie KT, SK Telecom si LG Upius sunt vinovati de falsificarea preturilor.

Perceput ca un caz de fraudare a clientilor, totul incepea cu o umflare artificiala a preturilor de achizitie de catre producatori, urmand ca in secunda urmatoare operatorii de telefonie sa promoveze „reduceri semnificative”. Partea interesanta este insa ca respectivele reduceri se apropiau cu greu de costurile reale ale produselor.

Concluzia raportului a fost amendarea participantilor cu o suma echivalenta cu 40,2 milioane $.  Partea cea mai mare din amenda se duce la Samsung – 12,6 milioane$, urmat de SK Telecom – 18 milioane.

Pentru a preveni astfel de fraude pe viitor, autoritatile au instaurat un set de reguli care supravegheaza foarte bine toate etapele productiei si comercializarii de smartphone-uri.

Citește și: