Trafic cu DLC-uri: Capcom nu e de urmat

Trafic cu DLC-uri: Capcom nu e de urmat
16:40 28.02.2011

In urma cu o saptamana, am facut review la Marvel vs Capcom 3 si… da, eram nostalgic. Cu fiecare fraza pe care o scriam imi aduceam aminte de zilele in care jucam pe Dreamcast a doua parte a acestui joc, felul in care incercam sa leg combo-urile intre ele, cum descopeream care sunt cele mai puternice personaje, iar lista continua. Chiar si asa, MvC3 nu mi-a lasat un gust amar, din contra, l-am gasit refacut, re-masterizat, cu aceeasi coloana sonora ce te umple de adrenalina si, mai ales, cu noi personaje precum Dante, X-23 sau Bionic Comando. Asta era stilul de joc pe care il agream in copilarie, chiar daca acum, la mai bine de zece ani de la ultima sa parte, parca nu avea atatea personaje cate ar fi vrut creierasul meu intoxicat de jocuri, fan fiction si benzi desenate. Imi tot spuneam ca 38 de personaje nu sunt chiar atat de putine, fata de cele 53 ale partii a doua, stiind ca urmeaza sa mai fie distribuite cel putin inca zece sub forma de DLC… Iar aici a inceput calvarul.

La nici doua saptamani dupa iesirea jocului pe piata, a aparut stirea care spunea ca un costume pack si doua noi personaje vor fi disponibile pentru download via DLC. Ce pot spune, eram usor entuziasmat, mai ales ca puteam sa imi imbrac sase dintre cele 38 personaje intr-un mod diferit, dar si sa imi imbogatesc rooster-ul. Intru frumos pe sfantul Google si caut ceva informatii adiacente despre aceasta stire, pentru ca orice jurnalist care se respecta isi verifica sursele.

Intru apoi de pe Google pe situl oficial al jocului si ce imi da bunul Capcom sa vad? 5 DOLARI PERSONAJUL… Nu va spun ce a iesit din gura mea, dar ma intrebam… arat cumva stantat pe frunte Rockefeller sau cumva imi plang buzunarele de bacnote cu presedinti morti? Capcom… Cinci dolari pentru un personaj este inuman de mult, chiar si pentru un fan hard-core, care o sa isi cumpere acel DLC, dar o sa te injure de toti monstrii si ranitii disponibili, pe care ii cunoaste sau nu.

MvC2 avea 53 de personaje, asta 38 si mai vreti sa ne stoarceti inca odata pretul jocului din buzunare? Un calcul matematic, va rog, daca se poate. Zece personaje a cate 5 dolari bucata este egal cu 50 de dolari. Adaugam la asta si cele patru sau cinci costume pack-uri, si ele tot cinci dolari, si scoatem mai mult pentru DLC-uri decat pentru joc. Si sa nu mai spun ca, dupa ultimele cercetari, ceva fani au gasit ca toate personajele sunt incluse pe disc, iar tot ceea ce faci tu este sa cumperi un cod de activare pentru a le accesa. Nu, nu, nu, stai putin… adica, stai sa inteleg: platesc inca odata pentru ceva ce am achizitionat deja?

Unde mai adaugam cam cat de putin balansate vor fi meciurile neoficiale, in care cei cu dare de mana isi vor cumpera personajele noi si restul va beneficia doar de cele 38 eliberate initial. Confera un dezavantaj nefericit in acest caz si trebuie blamat, dovada ca deja forumurile Capcom sunt pline de carnita si alte bunatati la adresa noilor DLC-uri, care chiar si pentru americani par scumpe. Sa scoti zeci de mii de dolari doar din pasiunea oamenilor este ok, nu spun nu, dar ceea ce face Capcom in cardasie cu cei de la Marvel este jaf la drumul mare. Acum nu spun ca nu imi cumpar noile personaje, pentru ca as minti, dar asta nu inseamna ca nu pot sa arat cu degetul spre industria care a transformat pasiunea noastra intr-o vacuta numai buna de muls.

Previziunea mea? Se va ajunge ca cei de la Activision si altii sa ne ceara inuman de mult pentru o harta sau pentru o arma, industria mergand clar in directia asta. Cum v-ar placea ca, jucand CoD [review Call of Duty Black Ops], sa vi se ceara 5 dolari pentru un MP40 si inca 5 pentru o harta. Asta ca sa nu mai punctez faptul ca, daca se merge pe directia asta, este cel mai probabil ca un joc sa ramana 60 de dolari, iar tu sa mai fii nevoit sa scoti inca 100 pentru a avea totul deblocat. Acolo sa se ajunga? Sper ca nu.

 

 

Comentarii
loading...