Mortal Kombat 9: Back to the basics [Preview]

Mortal Kombat 9: Back to the basics [Preview]
17:07 28.01.2011

Mortal Kombat este unul dintre cele mai cunoscute jocuri cu bataie de pe glob. Genul de gameplay brutal, condimentat cu sange din abundenta si nevoia de a afisa pe ecran peste patru cutii toracice la o fatalitate, au facut din acesta un joc de cult, fanii lui dovedindu-se neiertatori in momentul in care jocul a trecut de la formatul 2D la 3D. Sigur, Ed Boon a incercat sa explice nevoia de 3D si cum ca aceasta este un pas inainte, dar fanii nu vroiau sa auda nimic din spusele creatorului. Opt jocuri mai incolo si Midway este cumparat de WB, dupa care face un joc de semi succes precum Mortal Kombat vs DC si pana la urma tot radacinile se dovedesc a fii cea mai scurta cale spre buzunarele fanilor, care sa fim sinceri ar fi platit chiar ei dezvoltarea unui joc “ca pe vremuri”: Mortal Kombat.

Au trecut ani, si tehnologia s-a schimbat, multi ne-am luat nevasta sau nu, iar Mortal Kombat a ramas jocul pentru care s-a inventat sistemul de criterizare pe categorii de varsta NSRB. Jocul ajuns la maturitate si la al doilea reboot, a fost preluat de o noua companie pentru a spune povestea personajelor indragite… dar si brutale. Nether Realm initial pareau sa aiba o misiune imposibila in fata, avand in vedere ca fanii nu prea au privit cu ochi buni trecerea francizei de la un studio la altul, asa ca… formula pentru a ii atrage a fost gasita… reintoarcerea la origini. Jocul dupa mai bine de 10 ani revine la formatul 2,5D care l-a consacrat, ba mai mult, adauga noi mecanici de joc pe care o sa le prezentam in acest material.

Povestea jocului probabil parea incheiata o data cu Mortal Kombat Armaghedon, fanii fiind uimiti de modul in care producatorii au ales sa spuna povestea in acest titlu. Jocul practic reinventeaza si respune povestea din primele trei jocuri, acestea fiind cele mai indragite, de aceasta data linia timpului fiind una alternativa. Povestea ne duce initial la inceputul lui Mortal Kombat Armaghedon, in momentul in care Raiden este pe cale sa fie omorat de Shao Kan, conducatorul din Outworld. Acesta chiar inainte sa primeasca ultima lovitura, isi trimite in trecut un mesaj pentru a se avertiza de evenimentele nefaste ce urmeaza, schimband cursul evenimentelor, realizand o poveste cu totul noua.  Astfel aceasta primeste o noua intorsatura intr-un univers alternativ pe care fanii sunt mai mult decat sigur ca il vor indragi.

Dupa cum am putut vedea si in trailerele publicate de WB pana acum, gameplay-ul jocului este total diferit de jocurile din trecut, pastrand totusi ceva din sentimentul lui MK3. Daca pana acum aveai pumn mare, pumn mic, picior mare, picior mic, acum exista asa numitul X-Ray mod, ce iti permite sa lovesti fiecare membru al adversarului, astfel dand gameplay-ului un aspect mult mai tactic ca pana acum. Mai socant este adaugarea tag-team-ului in gameplay, acesta fiind cerut de ani de zile de catre fani, includerea acestuia fiind un salt inainte in directia cea buna. Acesta, combinat cu abilitatea de a lovi organele interne ale adversarilor, confera jocului o noua dimensiune tactica. Totusi lovirea organelor interne nu este posibila prin simpla apasare a unui buton, aceasta fiind posibila o data ce un damage bar special este plin. Adaugand la toate de cele mai sus si fluiditatea de care cele 27 personajele dau dovada in timpul gameplay-ului, atunci jocul este ceea ce ar fi trebuit sa fie inca de la al patrulea titlu. Aproape toti favoritii se intorc in arena pentru a isi arata capabilitatile de luptator. De la Sub Zero, Scorpion, Raiden, Smoke,  Cyrax sau Noob Saibot, jucatori prezenti in primele trei titluri originale, dar si exclusivitati pentru sisteme, precum Kratos pe PS3. Pe langa asta, jocul dispune si de ceva personaje ce se deblocheaza si inca cateva surprize, rooster-ul complet nefiind dezvaluit inca.

Fanii nivelelor originale, precum The Pit sau Acid Pool asteptam urale. Multe dintre aceastea au fost reimaginate si refacute in acest ultim titlu. De la noi surprize lasate de realizatori dar si noi capcane, acestea par sa fie mai inspaimantoatoare ca in primele jocuri. Pastrand totusi acel sentiment familiar, dar totusi reusind sa fie ceva cu totul nou.  Aceste noi nivele pot fi incercate atat in campania de single player, cat si in infruntarile online. Da… avem si online, oameni buni! De la Mortal Kombat 3, care suporta jocul in retea, si pana acum nici-un MK nu a dispus de joc online. Gameplay-ul in modul online se concentreaza mai mult pe lupta dintre cele doua forte si va include continut descarcabil ce va debloca noi jucatori.

Din toate noile adaugiri pe care jocul le prezinta, fatalitatile sunt probabil cea mai bine venita revenire. Atentie, de aceasta data, acestea nu sunt cenzurate, jocul avand un rating de 18+, asa ca pentru cei obisnuiti cu fatalitatile violente din primele jocuri, fiind chiar fani ai acestui stil de joc, acestia au de ce sa se bucure. Da… jocul da dovada de violenta gratuita si se simte bine cand face asta, reusind sa combine multiple fatalitati intr-un combo distrugator la final.

Creat de un nou studio, cu majoritatea membrilor originali ai jocului ce au dezvoltatat in deceniile trecute seria Moral Kombat, acest reboot nu pare sa fie doar o reimaginare a universului Mortal, dar si trezirea francizei din somnul cel de moarte, fiind pana acum sa fim sinceri… cam in latrina. Ramane sa vedem la lansarea jocului cat de rafinat este gameplay-ul acestui joc de cult si promitem un review detaliat.


Comentarii
loading...