Xbox 360 Slim cu probleme noi, dar mai vechi

Xbox 360 Slim cu probleme noi, dar mai vechi
15:50 21.06.2010

In ultima vreme au tot aparut zvonuri in legatura cu noul 360 slim, zvonuri care pe unii nu prea ii incanta. Multi cumparatori se intreaba disperati, fara un raspuns concret, daca acesta consola se mai supraincalzeste oferind astfel celebrul RROD sau eroare E74. Dupa indelungi cautari pe net si descoperirea unei fise detaliate a specificatiilor tehnice, se pare ca noua consola are toate sansele sa se incalzeasca mai mult decat cea veche. Amintiti-va ce sa intamplat atunci cand s-a lansat Xbox 360? In cuvinte simple, era o mizerie: Microsoft a platit cu varf si indesat primul Xbox, la momentul respectiv, editie ce a fost numita cea mai proasta dinte toate de pana acum.

Necazurile apareau in timpul jocurilor ce foloseau grafica “High End”, maruntaiele consolei incalzindu-se pana la punctul in care GPU sau CPU sareau sau se topeau pe placa de baza. Problema nu a fost rezolvata nici pana la momentul de fata, rezultand in celebra eroare RROD “Red Ring of Death”, o serie de lumini rosii ce te anuntau ca Xbox-ul tau e pe duca… Problema respectiva a avut un ecou rasunator pe plan mondial, rezultand in procese, din care Microsoft a invatat un lucru: “Cu gamerii nu te joci”. Astfel a implementat clauza de 90 de zile si extinderea garantiei la trei ani.

Intre timp, problema a fost indetificata de catre comunitatea de “hackeri” si consta in mai mult decat celebra prindere X-Clamp, sistemul de prindere a elementelor de racire pe placa de baza. Exista metode prin care poti sa scapi definitiv de aceasta eroare, metode ce variaza intre racire cu apa, pana la modificarea HardWare a consolei si reaplicarea pastei conductoare pe GPU si CPU. Toate pana la urma rezulta pana la urma in E74 sau RROD, consola avand o durata de viata scazuta.

Saptamana trecuta, Microsoft a anuntat noua editie a consolei Xbox 360: mai mica, piano-black, cu Wi-fi si hard de 250 de GB. Problema intervine, pentru Microsoft, in momentul in care un site intitulat MaxConsole a desfacut o consola slim si a aratat lumii ce se ascunde in spatele carcasei negre lucioase. Consola detine un sistem de prindere X-Clamp, acelasi X-Clamp care este asociat cu eroarea amintita mai devreme.. RROD. In concluzie, problemele tehnice nu s-au terminat pentru fanii acestei console. Acest factor aduce totusi in discutie un alt element, faptul ca XBOX 360 Slim are o garantie de un an, ba mai mult, se poate dovedi mai problematica decat predecesorul mai mare cu chipset Jasper.

Totusi, oficialii Microsoft s-au asigurat sa anunte publicul ca noul Xbox 360 functioneaza mai silentios si consuma mai putina energie, in unele cazuri mai putina energie inseamna mai putina caldura, dar vorbim de Xbox aici, deci inca am dubii. Iar ca pomana sa fie completa, tocmai a fost anuntat ca nu exista un Kit de migrare intre intre cele doua console, adica nu poti transfera date de pe o consola pe alta, unitatea optica este suspendata, iar cablul HDMI nu este inclus in niciun pachet. Esec dupa esec… miroase a 2005, adica data de lansare al primului 360.

Intre timp, au mai aparut diverse probleme si intrebari in legatura cu noul si vechiul hardware. Daca cele doua editii pot comunica intre ele printr-un fir de retea.. Daca salvarile se pot transfera de pe un sistem pe altul.. Una dintre cele mai mari probleme se refera, se pare, la faptul ca noua jucarie Kinect poate avea probleme de lag daca este folosita pe modelul FAT. Modelele mai mari de 360 nu au port de Kinect, astfel se foloseste un adaptor, care se pare ca va incetini transferul de date, provocand astfel intarzieri intre reactie si imagine. Iar daca Lagul este una dintre problemele majore, faptul ca XBOX 360 Slim zgarie DVD-urile este cea mai mare dupa supraincalzire. Daca nu ne credeti pe cuvant, avem dovada video:

Comentarii
loading...