Sapphire HD 5570, plăci video pentru bugete de criză

Sapphire HD 5570, plăci video pentru bugete de criză
14:27 10.02.2010

[galleria]

Pe timp de criză și upgrade-urile de computer intră în “zona bugetară”, de aceea cei de la Sapphire lansează noua serie de plăci grafice HD 5570, special creată pentru segmentul mainstream cu bugete reduse. Sapphire va oferi câteva variații ale acestui produs. Toate vor avea 400 de procesoare de flux și suport Microsoft DirectX 11, precum și accelerarea aplicațiilor compatibile cu ATI Stream.

Seria Sapphire HD 5500 se bazează pe cea mai nouă arhitectură grafică de la divizia ATI din cadrul AMD, a doua generație de GPU-uri construite prin procesul de 40 nm. Suportă caracteristicile grafice avansate ale Microsoft DirectX 11 și redă cu claritate video și efecte vizuale, consumând foarte puțină energie.

Seria Sapphire HD 5500 este compatibilă în totalitate cu jocurile și aplicațiile ce folosesc DirectX10.1, DirectX 10 și DirectX 9.0; în același timp susține noi niveluri ale detaliilor, transparență și efecte luminoase din noile versiuni de software ce folosesc DirectX 11. Toate acestea se desfășoară cu un consum redus de energie, iar cu ajutorul protocolului Dynamic Power Management acest consum de operare devine nesemnificativ (10W) în aplicațiile 2D și în așteptare.

Sapphire HD 5570 are încorporat un UVD (Unified Video decoder) reducând considerabil încărcarea procesorului și asigurând decodare ușoară pentru conținutul Blu-ray și HD DVD, pentru codecurile VC-1, H.264 și pentru fișierele Mpeg. Toată seria Sapphire HD 5000 UVD-ul a fost îmbunătățită pentru a putea decoda două fluxuri video HD 1080p simultan și pentru a afișa video HD cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusă la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD și DTS-HD Master Audio. Noi modele din aceasta serie vor fi disponibile în săptămânile ce urmează.

loading...