Sapphire democratizează DirectX 11

Sapphire democratizează DirectX 11
15:19 05.02.2010

Sapphire Radeon HD5450

Cu alte cuvinte, dă la tot poporul, întrucât noul model Sapphire Radeon HD 5450 vizează nu doar piața mainstream, ci și pe cea a PC-urilor pentru bugete mai reduse, dar păstrând caracteristici ale seriilor high-end, totul la un nivel de consum energetic simțitor redus. Seria Sapphire HD 5450 este compatibilă în totalitate cu jocurile și aplicațiile ce folosesc DirectX10.1, DirectX 10 și DirectX 9.0; în același timp susține noi niveluri ale detaliilor, transparență și efecte luminoase din noile versiuni de software ce folosesc DirectX 11. Cu ajutorul protocolului Dynamic Power Management, consumul de operare devine nesemnificativ (8W) în aplicațiile 2D și în așteptare.

Sapphire HD 5450 are la baza cea mai nouă arhitectură pentru soluții grafice de la divizia ATI din cadrul AMD, fiind a doua generație de GPU-uri construite cu tehnologia de 40nm. Este compatibilă în totalitate cu Microsoft Windows 7 și include suport pentru cele mai avansate caracteristici ale Microsoft DirectX 11.  Aceasta reprezintă prima familie de produse din seria HD 5000 construită pe o placă de profil mic, fiind potrivită pentru aplicații pe HTPC-uri (Home Theater PC), cât și pentru PC-uri standard.

Sapphire Raeon HD5450 box

Seria Sapphire HD 5450 are încorporat un UVD (Unified Video decoder) reducând considerabil încărcarea procesorului şi asigurând decodare lină pentru conținutul Blu-ray și HD DVD, pentru codecurile VC-1 și H.264, și pentru fișierele Mpeg. În cele mai noi plăci, UVD-ul a fost îmbunătățit pentru a putea decoda două fluxuri video HD 1080p simultan și pentru a afișa video HD la calitate înaltă cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusă la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD și DTS-HD Master Audio.

loading...