Preview E3 2010: Acestea vor fi marile RPG-uri, credem noi

Preview E3 2010: Acestea vor fi marile RPG-uri, credem noi
23:50 10.06.2010

Ce rol vor avea jocurile RPG la expozitia E3 a anului acestuia? Unul mare, fie ca sunteti fan al genului old-school bazat pe ture sau a variantei Massively Multiplayer Online de a face lucrurile.

1

Fie ca preferati experienta voastra RPG de a fi traditional medievala, extraordinar de futuristica, depresiva si post apocaliptica sau undeva intre, cu mecanica de shooter sau strategii bine gandite, online sau nu, cu siguranta nu lipseste continutul. Privirea noastra la Marile Jocuri RPG ale E3 2010 poate nu va acoperi fiecare titlu ce va aparea – mai sunt inca multe surprize asteptate – dar ar trebui sa va dea cel putin cateva sute de ore de timp de joc.

Uite ce ne asteptam sa apara la E3 2010 si, mai mult sau mai putin, sa cada in genul jocurilor RPG:

2
Deus Ex: Human Revolution (Xbox 360, PS3, PC)
Pare a fi la fel de mult shooter pe cat este un joc RPG – creatorii originali ai Deus Ex Warren Spector si Harvei Smith nu sunt implicati – iar focalizarea jocului pe implantele umane mecanice si un sistem al regenerabilitatii vietii apar a fi despartiri substantiale fata de serie. Macar este la moda! Asteptam sa vedem mai mult decat trailere la E3.

Fallout: New Vegas (Xbox 360, PS3, PC)
Sunteti pregatiti pentru inca o suta de ore petrecute plimbandu-va prin deserturile post-nucleare ale unei Americi a viitorului? Obsidian Entertainment preia responsabilitatile de dezvoltare si duce activitatea jocului de a omora mutanti, tintind cu VATS-ul pana in Las Vegas si terenuri arse de mai departe. Fallout: New Vegas va fi la E3 si lansat candva acest an.

Golden Sun DS (DS)

RPG-ul traditional al Camelot, al treilea in seria iubita Golden Sun, a fost anuntat si sumar jucabil la E3-ul anului trecut. Ar fi bine sa fie mai complex la E3 2010 sau capete vor cadea.

Xenoblade (Wii)

Celalalt mare titlu RPG al Nintendo ne-a fost introdus ca Monado: Beginning of the World la E3 2009. Din fericire, acel nume a fost schimbat in Xenoblade, cel putin in Japonia, in referinta catre jocurile anterioare ale producatorului, Xenosaga.

Dungeon Siege III (PS3, Xbox 360, PC)
Seria de Action RPG a lui Chris Taylor este data pe mana foarte ocupatilor Obsidian Entertainment si vine pe console pentru prima data. Adauga multiplayer cooperativ si o experienta RPG foarte adanca si prietene, avem mancare pe foc.

3

Star Wars: The Old Republic (PC)
Urmatorul MMO din universul Star Wars este in mainele expertilor in jocuri RPG BioWare. Acesta incepe sa arate ca genul de RPG online Star Wars care speram sa fi fost Galaxies.

Kingdom Hearts: Birth By Sleep (PSP), Joc Kingdom Hearts Neanuntat (??)
Combinatia inca fierbinte intre personaje Disney si favoriti ai Square Enix continua, cu aventura de PSP pregatita pentru o lansare in State. Seria Kingdom Hearts va continua cu inca un joc neanuntat, care e posibil sa-si arate capul la E3 2010.

Lord of the Rings: War in the North (Xbox 360, PS3, PC)
Snowblind Studios, creatorii incredibilelor RPG-uri hack-and-slash cu efect de dependeta Baldur’s Gate: Dark Alliance si Champions of Norrath, isi indreapta atentia catre lucrarile lui Tolkien. Ne-ati atras atentia inca de la mentiunea Snowblind Studios, Warner Bros.

Hunted: The Demon’s Forge (Xbox 360, PS3, PC)
inXile Entertainment intentioneaza sa revitalizeze scormonirea prin donjoane in acest joc de actiune cooperativa ce este inspirat din jocuri ca Wizardy, dar care arata ca un concurent pentru Gears of War. Natura RPG a Hunged: The Demon’s Forge este discutabila, avand in vedere accentul pus pe lupta din apropiere si de la distanta, dar fanii genului ar putea dori sa vada cat de adanc patrund acele influente de dungeon crawl.

Deathspank (Xbox 360, PS3)

„Monkey Island face cunostinta cu Diablo” suna destul de corect. Creatorul Ron Gilbert si Hothead Games injecteaza un rar-intalnit umor in genul action-RPG, dar pastreaza adancimea optiunilor de customizare si de questing ale jocurilor mai directe.

Dragon Quest IX (DS)
Este un mare succes in Japonia, dar va reusi cel mai recent joc Dragon Quest sa isi gaseasca audienta in America de Nord? Vom afla la putin timp dupa E3, pentru ca, de bine sau de rau, jocul va ateriza in iulie.

Final Fantasy XIV (PS3, PC)

A fost o mare surpriza la E3 2009, partial datorita faptului ca Final Fantasy XIII inca nu fusese lansat, dar al doilea joc Massively Multiplayer Online RPG al Square Enix plasat in mitologia Final Fantasy vine la pas ferm si e probabil ca isi va face aparitia in acest an. Cum ramane cu Final Fantasy Versus XIII? Se va auzi ceva si de acela?

4

Fable III (Xbox 360, PC)

Inca un semn al difuziei liniei dintre RPG-uri, shooter-e si jocuri de actiune si aventura, Fable III pune jucatorul pe traseul de a stapani Albion, facand fapte bune sau mai putin bune. Versiunea de Xbox 360 este infuzata de Project Natal si pune multa emfaza asupra „atingerii”, conform sefului Lionhead Studios, Peter Molyneux.

DC Universe Online (PS3, PC)
Sony Online Entertainment lasa jucatorii sa fie atat eroi cat si criminali in DC Universe, imprietenindu-se cu Superman, Batman, Wonder Woman si alti super prieteni pentru o sansa de a vizita Gotham si Metropolis si de a-si face un nume eroic pentru ei insisi. Este unul dintre putinele MMO-uri de Playstation 3 in lucru, deci speram ca SOE sa il duca pana la capat.

Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned (PS3, Xbox 360, PC)
Nu multe au fost aflate despre titlul action-RPG al Disney, dar producatorii Turok si Tron: Evolution, Propaganda Games, sunt pe bord pentru a aduce viata piratilor catre tine.

Final Fantasy: The 4 Heroes of Light (DS)
Acest joc derivat din universul Final Fantasy este un „RPG de fantezie clasic folosind tehnologia prezentului”, conform producatorului jocului. Final Fantasy: The 4 Heroes of Light nu numai ca are evenimente intamplatoare si gameplay-ul pe ture pe care il iubiti (poate), dar are si o arta extraordinar de frumoasa.

APB: All Points Bulletin (PC)

Joaca-te pe drumul catre infamie sau opreste criminalitatea cu jocul online ambtios al creatorilor faimosului Crackdown, Realtime Worlds. Ganditi-va la APB ca la acel MMO Grand Theft Auto care nu a fost facut inca si asteptati-va ca EA sa lanseze jocul la scurt timp dupa E3.

Valkyria Chronicles 2 (PSP)

Sega te duce la scoala cu continuarea la subevaluatul joc RPG militar de Playstation 3, Valkyria Chronicles. Al doilea joc din serie marcheaza trecerea catre PSP, adaugand noi clase si fiind disponibil pentru jucatori un pic mai tineri.

5

The Witcher 2: Assassins of Kings (PC)

Obtine-ti doza ta de fantezie medievala cu continuarea celor de la CD Projekt RED, ce promite sa ofere calitate mai buna, mai multa maturitate, aceeasi actiune antrenanta, lupte intense si o aparitie la E3, multumind Atari.

Pokemon Black/White (DS)
E Pokemon. E enorm. Iar vreun director al Nintendo este sigur sa aminteasca ca longeviva franciza de colectare de monstruleti vine catre Nintendo DS.

The Last Story (Wii)
Creatorul Final Fantasy, Hironobu Sakaguchi si cohortele lui de la Mistwalker vor primi probabil o mentiune la E3-ul acestui an pentru jocul lor de fantezie RPG The Last Story. Avand in vedere preferinta Nintendo de a scoate la lumina RPG-urile sale cu mult in avans, o vedere asupra The Last Story pare pprobabila pentru E3.

loading...