PlayStation 3 a amânat lansarea Final Fantasy XIII

PlayStation 3 a amânat lansarea Final Fantasy XIII
13:04 01.02.2010

Final-Fantasy-XIII

Unul dintre cele mai așteptate jocuri ale anului este Final Fantasy XIII, dar producătorii de la Square Enix au avut anumite probleme când a venit vorba de lansarea propriu-zisă a noului titlu. Inițial jocul trebuia să se lanseze pe consola PlayStation 2, dar pentru că cei de la Sony au anunțat PlayStation 3, compania producătoare a fost nevoită să adapteze jocul noilor cerințe.

Astfel, schimbările survenite pentru compatibilitatea cu noua consolă de joc a celor de la Sony, cât și cu cea de la Microsoft (Xbox 360), au dus la o amânare a lansării cu un an jumătate peste data prevăzută inițial de către cei de la Square Enix.

„Final Fantasy XIII trebuia să se lanseze pe PS2, dar am fost nevoiți să facem modificări pentru noul sistem Sony PS3. Asta ne-a costat o amânare a lansării de un an jumătate, iar jocul era veșnic în teste și dădea erori”, a declarat producătorul Yoshinori Kitase unei publicații olandeze.

Primele capturi de imagini din noul joc au fost publicate recent pe internet datorită unei cărți apărute  în Japonia, care prezintă detalii despre saga Final Fantasy. Astfel, pentru Final Fantasy XIII cartea „Scenario and Battle Ultimania” dezvăluie fanilor noi elemente de grafică și nu numai.

Iată screenshot-urile mai jos, publicate pe site-ul oficial. Imaginile sunt din versiunea pentru PlayStation 2, dar se pare că au suferit un art directing mai special.

ffxiiips2_01ffxiiips2_02ffxiiips2_03ffxiiips2_04ffxiiips2_05ffxiiips2_06

Sursa: 1up

loading...