Platforma MeeGo personalizată de Intel și Orange

Platforma MeeGo personalizată de Intel și Orange
13:40 05.03.2010

MeeGo

Intel și Orange au anunțat un acord strategic pentru a oferi servicii Orange multimedia pe mai multe dispozitive bazate pe procesorul Intel Atom și platforma software, MeeGo. MeeGo este rezultatul unei fuziuni între proiectele software bazate pe Linux, Moblin și Maemo.

Stabilind un cadru software comun pe mai multe dispozitive, care variază de la smartphone-uri și tablete până la netbook-uri, Intel și Orange vor simplifica accesul la Internet, tot mai mobil și mai personalizat, accelerând în același timp adoptarea de aplicații și servicii noi sau deja existente. MeeGo se bazează pe capabilitățile sistemului de operare Moblin și suportul acestuia pentru o gamă largă de dispozitive și experiențe de utilizator, combinate cu impulsul oferit de Maemo în industria mobilă și adoptarea pe scară largă de aplicații Qt și framework UI pentru dezvoltatorii de software.

Intel și Orange vor colabora pentru a crește disponibilitatea serviciilor Orange Signature Services, precum Orange TV și Orange Maps, care vor fi susținute de mediul MeeGo. De asemenea, Intel și Orange vor colabora pentru a utiliza cât mai eficient potențialul unei platforme pe care activitățile de computing și comunicare converg, permițând clienților să se bucure de servicii pe mai multe tipuri de dispozitive și ecrane.

loading...